HRVATSKA IMA PRVAKINJU EUROPE Nakon dva svjetska Barbara Matić osvojila i europsko zlato, Oberan upisala pobjedu i poraz

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Igor Kralj/Pixsell
Od četvrtka u Zagrebu traje Europsko judaško prvenstvo za seniore.

Drugog dana natjecanja Splićanka Barbara Matić (JK Pujanke), dvostruka svjetska prvakinja iz 2021.i 2022. godine, dolazi i do prvog seniorskog naslova prvakinje Europe. U travnju ove godine potvrdila je i nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. 

U intervjuu za Dubrovački dnevnik, Matić je prije koji tjedan upravo govorila o olimpijskim ambicijama i očekivanjima uoči Europskog i Svjetskog prvenstva: "Tri velika turnira slijede, a očekivanja su velika. Da pitate mene, mog trenera i cijeli savez, svi bi jednoglasno rekli koju medalju želimo. Moj fokus i cilj su Olimpijske igre u Parizu. Naravno, neću doći nespremna na Europsko i Svjetsko, ali u glavi mi neće biti toliki presing. U glavi znam što mi je cilj. Svi mi smanjuju pritisak za ova dva natjecanja, premda ga ni sama ne stvaram. Imam svoje želje i ambicije. Na Europskom će biti domaći teren, domaća publika, što je uvijek mali pritisak. Ali to je i plus, kada imate publiku i tribine. Trener mi je rekao da se ne zamaram rezultatom, da uživam, da nije bitan rezultat. Treba odraditi turnire. Svjetsko je zadnji veliki turnir prije Olimpijskih, ali neću tada stvarati pritisak niti razmišljati da je Svjetsko prvenstvo u pitanju". 

U kategoriji do 70 kg redom je svladala Petersen Pollard (VB), Jager (Niz), Tsunoda Roustant (Špa) te u finalu Grkinju Elisabet Teltsidou. U istoj kategoriji broncu je osvojila još jedna hrvatska predstavnica, Lara Cvjetko. 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli EUROPEAN JUDO UNION (@europeanjudo)

Ovog je petka nastupila i Iva Oberan, članica Župe dubrovačke, u kategoriji do 63 kilograma, gdje je upisala pobjedu protiv danske natjecateljice Christensen, a nakon toga poraz od Talijanke Savite Russo. Na zagrebački tatami sutra izlaze Petrunjela Pavić (-78kg) i Josip Bulić (-90kg), članovi Judo kluba Dubrovnik 1966. U mješovitom natjecanju nastupit će Ivana Šutalo (JK Dubrovnik) i Anđela Violić (Dubrovnik 1966). 

Popularni Članci