PLASMAN MEĐU NAJBOLJIH OSAM Jugaši svladali Vasas u Budimpešti i izborili sljedeću fazu Eurokupa!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja izborili su četvrtfinale Eurokupa.

Večeras u u Budimpešti svladali Vasas rezultatom 9:8. Po četvrtinama: 4:1, 2:2, 1:3, 2:2. 

Jugaši su odlično ušli u susret. Domaćin u prvoj četvrtini postiže samo jedan pogodak. Dobra igra u obrani, uz intervencije kapetana Tonija Popadića, koji se vratio nakon višemjesečne pauze. Dubrovčani postižu čak četiri pogotka, a u drugoj dionici odlaze i na +4 (5:1).

Međutim, Vasas je izgledao dosta ozbiljnije u drugom poluvremenu, vrativši se do kraja treće četvrtine na samo gol zaostkatka (7:6). Ipak, nisu uspjeli izjednačiti. Jugaši su u zadnjoj dionici uspjeli držati vodstvo i izboriti plasman u najboljih osam Eurokupa. 

U prvoj utakmici Jug je u Gružu slavio rezultatom 12:11, pa se u Mađarsku putovalo s pogotkom prednosti. Na kraju Jug bolji za dva pogotka. No, obje su utakmice pružile sličan scenarij. Jug je i u prvoj utakmici vodio, +3 u prvom poluvremenu, da bi se Mađari vratili u nastavku.

Jug je prošao u četvrtfinale, koje će se ponovno igrati na principu dvije utakmice. Nakon toga, četiri najbolje momčadi idu na final four. Domaćin istoga mogao bi biti i Dubrovnik. 

Tri pogotka postigao je Franko Lazić, dok su se u strijelce upisali i Joković, Daube, Cabanas, Kržić, Burić i Žuvela. Kod domaćina su dva puta gađali Konarik i Dedović. 

Jug AO: (C) Toni Popadić, Ivuša Burđelez, Bogdan Djerkovic, Franko Lazić, Maro Joković, Toni Mozara, Hannes Daube, Sergi Cabanas, Filip Kržić, Rino Burić, Jacob Merčep, Marko Žuvela, Nikša Brzica

A-Hid Vasas Plaket: Levai Marton, Strahinja Rašović, Nikola Dedović, Sava Ranđelović, Lorand Zerinvary, Domonikos Selley-Rauscher, Doeme Dala, Gergely Zoltan Burian, Akos Konarik, (C) Bence Batori, Krisztian Bedo, Benedek Batizi, Marton Zoltat Mizsei

Popularni Članci