DUBROVNIK SRUŠIO CEDEVITU JUNIOR! Kakva pobjeda Dubrovnika u Gospinom polju, za povijest (FOTO/VIDEO)

Autor: Rafael Barkiđija Autori fotografija: Rafael Barkiđija / DD
U 25. kolu FAVBET Premijer lige, košarkaši Dubrovnika pobijedili su Cedevitu Junior rezultatom 66:55 (17:12, 19:13, 13:16, 17:14). 

Na krilima sjajne, energične obrane, Dubrovnik je od samog početka nametnuo svoj ritam utakmice. U prvoj četvrtini dolaze i do 10 poena prednosti (14-4). Rezultat na poluvremenu 36-25. Dubrovčani su uspjeli svesti Cedevitu na samo 25 poena. 

U nastavku utakmice Dubrovnik odlazi i na 15 poena prednosti (40-25, 49-34). Momčad iz Zagreba, koju vodi bivši hrvatski izbornik Damir Mulaomerović, teško je dolazila do koša, no ipak, uspjeli su tek krajem treće četvrtine uhvatiti zaostatak i doći na osam poena manjka (49-41). S tim se rezultatom ušlo u zadnjih deset minuta. 

Uspjela je Cedevita smanjiti na 49-45, pa je četristotinjak gledatelja u Gospinom polju gledalo pravu dramu u zadnjoj četvrtini. Ukazao se tada Roko Gizdavčić, koji s dvije trice vraća Dubrovnik u lijepo vodstvo (55-47). No, do kraja je bilo još dugih šest minuta. 

Smireni Dubrovnik nije pao pod pritiskom, već se vraća u dvoznamenkasto vodstvo (60:50). Bilo je to premalo vremena za ikakav preokret. Kakva pobjeda momčadi Ivana Perinčića, i to 12. ove sezone. 

Dubrovnik: Jakov Vujičić, gvido Guštin, Filip Vujičić, Javon Levi, Tomislav Cvitković, Lovre Klarić, Matija Bačić, Petar Dubelj, Filip Kalajžić, (C) Ivan Vodopija, Ivano Prlj, Roko Gizdavčić

Cedevita Junior: Ivan Karačić, Martin Jelić, Allen Kevaughn, Austin Wade Luke, (C) Josip Batinić, Ivan Bogdanović, Petar Ogrizović, Sandro Rašić, Renato Serdarušić, Toni Bilić, Antun Maričević

U sljedećem kolu Dubrovnik gostuje kod Cibone, u nedjelju od 20 sati i 30 minuta. Nakon toga, u Gospino polje stiže Split. Na tablici Dubrovnik šesti, s omjerom 12-13, jednak omjer kao i Zabok na sedmom mjestu. Prvi je i dalje Zadar. Cilj je ostati što bolje pozicioniran u prvih osam mjesta tablice, koja nakon 33 kola vode u doigravanje. 

Popularni Članci