Luka Modrić najbolji nogometaš, Sammir najbolji u HNL-u

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Najbolji hrvatski nogometaš je Luka Modrić, a najbolji igrač HNL-a Sammir, odlučilo je 257 igrača i trenera u izboru Hrvatske udruge Nogometni sindikat i Sportskih novosti.

HUNS i SN organizirale su prvu dodjelu Nogometnih Oscara, nagrade u kojoj nogometni djelatnici ocjenjuju najbolje među sobom. Članovi Nogometnog sindikata, igrači i treneri HNL-a te hrvatski seniorski reprezentativci glasali su u 7 kategorija, a izabrana je i najbolja momčad HNL-a te Dobri duh nogometa.

Najboljim hrvatskim nogometašem proglašen je igrač madridskog Reala Luka Modrić koji je osvojio 112 glasova, čak 50 više od Maria Mandžukića koji je ove sezone osvojio trostruku krunu s Bayernom te postigao pogodak u finalu Lige prvaka.

Na domaćim nogometnim travnjacima najbolji je Sammir. Dinamov veznjak dobio je 118 glasova, čak 101 više od Andreja Kramarića i Ante Rebića koji dijele drugu poziciju. Rebić se zadovoljio titulom najboljeg mladog igrača HNL-a i to ispred Dinamovih Tina Jedvaja i Alena Halilovića.

Najbolji vratar HNL-a je Ivan Kelava koji je sezonu završio u Dinamu, a već sljedeću će braniti u Španjolskoj jer je potpisao za Granadu. Najbolji trener je Tomislav Ivković iz Lokomotive, a sudac Ivan Bebek. Nagradu Dobri duh nogometa dobio je Cibalijin ekonom i voditelj tehničke službe Milan Perić.

Najbolja momčad HNL-a postavljena u formaciji 4-3-3 izgleda ovako: Kelava - Vrsaljko, Križanac, Šimunić, Milić - Antolić, Andrijašević, Sammir - Benko, Rebić, Kramarić. Druga momčad je Mikulić - Vršajević, Jedvaj, Maloča (Barbarić), Pivarić - Ademi, Maleš, Eceg - Vuković, Kouassi, Čop.

Media servis

Popularni Članci