Mladost porazila Jugaše u Gružu (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: VK Jug
U prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja za prvaka Hrvatske Mladost je u Gružu pobijedila Juga 11:10 i povela 1:0. Sljedeća utakmica igra se u subotu, 26. travnja u Zagrebu. Polufinalna serija igra se na dvije dobivene utakmice.

Dvadeset sekundi prije kraja utakmice Nikola Janović je izborio igrača više i sa pet metara pokušao savladati Josipa Pavića, ali je pogodio prečku. Mladost je tako nakon dugo vremena pobijedila u Gružu i stekla ogromnu prednost uoči uzvratnog susreta koji je na rasporedu za samo tri dana u Zagrebu.

Jug je ponovno loše otvorio utakmicu uz 2:0 za Mladost. No, s dva pogotka Miha Boškovića do kraja četvrtine konačnih 2:3 nakon prve dionice nije izgledalo nedostižno. No, što je utakmica odmicala bilo je sve jasnije da je Mladost u Dubrovnik ovoga puta zaista došla pobijediti. Govor tijela, bodrenje suigrača… Sve su to bili znakovi koje nismo uočavali na strani naše momčadi.

I bez obzira što je druga četvrtina završila 7:6 za Jug, već početkom treće vidjeli su se novi problemi u našoj igri. Dva Milakovića (Kristijan i Ivan), Bukić i Pavičić ne samo da poništavaju prednost Juga, već dovode Mladost u vodstvo 10:8.

U posljednjoj četvrtini Jug je preko Macana i Janovića došao do poravnanja 10:10, ali je Luka Bukić u posljednjem napadu iskoristio sretno odbijenu loptu i zabio za 11:10. Jug je imao napad s igračem više i nije ga iskoristio. Baš kao što nije iskoristio 14 takvih situacija na utakmici. Realizacija igrača više 20/6. Tu se nema što dodati…

Jug CO – HAVK Mladost 10:11
2:3, 5:3, 1:4, 2:1
DUBROVNIK Bazen u Gružu. Gledatelja 600. Suci: Štampalija (Šibenik) i Banovac (Split).
JUG CROATIA OSIGURANJE: Bijač (4 obrane), Vranješ, Bošković (4), Janović, Šutalo, Benić, Marković, Bušlje, Visković, Dobud (1), Marelja (2), Macan (1), Nižić (1 obrana), Ivanković.
HAVK MLADOST: Pavić (11 obrana), Bukić (2), I. Milaković (4), Lončar, Martinić, Živković, Capan, K. Milaković (1), Pavičić (1), I. Živković, Vukičević, Gagulić, Marcelć, Josipović.

Igrač više: Jug CO 20/6, HAVK Mladost 11/6; Peterci: Jug CO 1/1, HAVK Mladost.

Popularni Članci