NEDJELJNA DRAMA U AKADEMISU Odigrano Europsko prvenstvo u parskom gou

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U nedjelju su u kongresnoj dvorani dubrovačkog Akademisa "Academia" odigrana završna dva kola Europskog prvenstva u parskom gou.

U 4. kolu je francuski par Milena Bocle i Florent Labouret pobijedio u tom trenutku vodeći rumunjski par Lauru Avram i Denisa Dobranisa, te ih tako dostigli.

Češki par Jitka Bartova i Ondrej Silt su pobijedili Nizozemce, a hrvatski par Mirta i Stjepan Medak Šveđane.

Tako u 5. kolo ulaze 4 para izjednačena po broju bodova (svi imaju 3 pobjede iz 4 susreta) i u direktnim susretima odlučuju prvaka i vice-prvaka Europe.

EPGC_2024_5_2.jpg

Odlučujući meč 5. kola: Mirta i Stjepan protiv Laure i Denisa

Nakon dva sata igre francuski par Milena Bocle i Florent Labouret pobjeđuje češki par i osiguravaju četvrti bod i - kako se kasnije pokazalo - prvo mjesto.

U napetom meču na drugom stolu Mirta Medak i Stjepan Medak ipak nisu uspjeli pobijediti Lauru Avram i Denisa Dobranisa (na kraju 2. mjesto) i s 3 boda završavaju na diobi 3. do 6. mjesta. 

Francuski i rumunjski par imali su jednak broj pobjeda (4) i jednak zbroj bodova svojih protivnika pa je na kraju odlučio međusobni susret iz 4. kola - prvaci su Francuzi, a vice-prvaci Rumunji.

Prema dodatnim kriterijima 3. nagrada ipak pripada češkom paru Bartova - Silt, a za dlaku ispred Mirte i Stjepana plasirao se švedski par.

EPGC_2024_pobjednici.jpg

Pobjednici: Laura i Denis (2. mjesto), Milena i Florent (1. mjesto), Jitka in Ondrej (3. mjesto).

Tonka Žderić i Teo Sladetić su s dvije pobjede u "srednjoj" grupi osvojili 12. mjesto u ukupnom poretku, dok su u "nižoj" grupi Petra Wilder i Zvonko Bednjanec s tri pobjede osvojili odlično 15. mjesto od ukupno 20 parova.

Posebnost ovog natjecanja su bile i nagrade u skladu s igrom u kojoj se na ploču stavljaju "kamenčići": pobjednički parovi su dobili jedinstvene medalje i vaze od bračkog kamena:

EPGC_2024_nagrade.jpg

Treba naglasiti da je prekrasno subotnje poslijepodne iskorišteno za razgledanje povijesne jezgre i obilazak Dubrovačkih zidina nakon čega su svi sudionici bili na svečanoj večeri u blizini Vrata od Ploča. Hrvatski go savez još jednom zahvaljuje Gradu Dubrovniku, Turističkoj zajednici Grada Dubrovnika i Društvu prijatelja dubrovačke starine na bezrezervnoj potpori ove jedinstvene sportske i kulturne manifestacije.

Sigurni smo da će sudionici natjecanja i svi njihovi prijatelji poželjeti ponovo posjetiti Dubrovnik i Hrvatsku, a odjek ovog natjecanja u Hrvatskoj i Europi značajno će pridonijeti razvoju misaonog sporta Go -  priopćili su iz Hrvatskog go saveza.

Popularni Članci