Bogate dubrovačke tvrtke i dubrovački milijunaši nisu uplatili ni kunu udruzi Dva skalina nakon što su ostali bez fizioterapeuta

Autor: Maro Marušić Autori fotografija: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Umjesto bogataša, novac su uplaćivali umirovljenici

Dubrovački dnevnik je prije mjesec i pol dana objavio priču o udruzi Dva skalina i njihovim financijskim poteškoćama. Podsjetimo, udruga je zbog nedostatka sredstava ostala bez prijeko potrebnog fizioterapeuta.

Udruzi je trebalo otprilike oko 110 tisuća kuna kako bi se fizioterapeutu mogla isplatiti godišnja bruto plaća. Provjerili smo je li se nakon našeg apela što promijenilo.

-Hvala puno Dubrovačkom dnevniku i građanima koji su nakon vašeg teksta uplatili novac. Međutim, to nam još uvijek nije dostatno za zaposlenje fizioterapeuta – kazali su nam u udruzi.

Pitali smo ih je li se itko od velikih tvrtki i bogatih Dubrovčana poput Jadranskih luksuznih hotela, Valamara, Radisson Blua, Atlantske plovidbe, Razvoj golfa, Braslava Turčića, Petra Čučuka, Ante Srhoja, Pera Vićana, Dubravke Šuice i ostalih javio nakon našeg teksta i nešto uplatio?

-Ne, nitko od velikih igrača nije uplatio ništa. Najviše nam uplaćuju oni koji imaju najmanje, poput umirovljenika. Tako je bilo i nakon objave vašeg teksta – kažu iz Dva skalina.

Grad Dubrovnik godišnje financira udrugu Dva skalina s oko 280 tisuća kuna. Županija pridoda 80 tisuća, a drugo su donacije građana. Sveukupni prihod udruge prošle je godine bio oko 560 tisuća kuna, dok su rashodi iznosili 610 tisuća kuna. Udruga ima zaposlene tri medicinske sestre i vozača.

Da bi fizioterapeut radio, te primao plaću, potrebno je oko 110 tisuća kuna koliko bi mu iznosila godišnja bruto plaća. Iz udruge kažu da bi bili jako sretni i da fizioterapeut može raditi barem pola radnog vremena.

-Možda uspijemo skrpati nekako novce za pola radnog vremena da djeca fizioterapeuta imaju na raspolaganju barem 4 sata – zaključuju u Dva skalina.

Udruga Dva skalina skrbi za djecu kojoj je potrebna cjelodnevna njega. Bez fizioterapeuta, rad s djecom znatno je otežan. Do rezultata se dolazi uz puno truda i rada, pa bi optimalno bilo da radi više fizioterapeuta, a ne samo jedan.

Podsjećamo, ako želite pomoći rad udruge, svoje donacije možete uplatiti na broj računa u OTP banci.

IBAN HR7924070001100305036

Popularni Članci