Antun Žeravica priveden i završio u bolnici, a policija tvrdi da je on napao njih

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: , FACEBOOK
Poznati dubrovački humanitarac i medicinski tehničar Antun Žeravica nedavno je sudjelovao u incidentu u kojem su ozlijeđena dva policijska službenika, a i on je sam zadržan u Općoj bolnici Dubrovnik.

Prema neslužbenim informacijama, incident se dogodio u Gradu, a sve je započelo kad su policajci pokušali upozoriti turiste koji su bili nešto bučniji. Žeravica je navodno rekao policajcima da puste ljude da se zabavljaju u miru, budući da su došli na odmor.

Policajci su ga navodno zatražili isprave, došlo je do vrijeđanja, nakon čega je Žeravica priveden u prostorije Policijske postaje Dubrovnik. Žeravica je, kako tvrdi naš izvor, dobio batine od trojice policajaca te tvrdi kako su ga policajci poprskali suzavcem te tukli po glavi, nogama i trbuhu dok je bio zavezan za stolicu.


S druge strane, Policijska uprava dubrovačko-neretvanske tvrdi suprotno te demantira neslužbene navode. Prema njihovim riječima, incident se dogodio 31. srpnja nešto nakon 3:00 sati kad su policijski službenici od njega zatražili osobne isprave.


-Muškarac rođen 1977. godine odbio je pokazati osobne dokumente nakon čega je priveden. Prilikom postupka, u prostorijama Policijske postaje Dubrovnik ozlijedio je dva policijska službenika, a na utvrđivanju okolnosti ovog incidenta radi i kriminalistička policija - tvrde iz Policijske uprave dubrovačko – neretvanske te dodaju kako je humanitarac bio u alkoholiziranom stanju.
Žeravica je ozlijedio dvojicu policajaca, jednog lisicama iznad oka, a drugog šakom nakon čega su odvedeni u Opću bolnicu Dubrovnik gdje su im ustanovljene lakše tjelesne ozljede. I dok neki sumnjaju kako se radi o samoobrani budući kako su se u javnosti pojavile neslužbene informacije kako je dobio batine od strane troje policajaca, iz PU dubrovačko - neretvanske demantiraju takve navode te tvrde kako se radi o napadu humanitarca na policijske službenike.


Sam Žeravica trenutno je zadržan u Općoj bolnici zbog stresa, a od građana mu dolaze brojne poruke podrške.
 

Popularni Članci