Djevojka iz Siska od umirovljenika u Mokošici 'isprosila' par tisuća kuna, uhićena na granici

Autor: Petar Ipšić
U utorak, 8.travnja, u popodnevnim satima, na području Mokošice, starija muška osoba pustila je u svoj stan nepoznatu mlađu žensku osobu koja je prosila za hranu. Nakon ulaska u stan, iskoristila je nepažnju vlasnika i otuđila torbicu s novcem, oštetivši vlasnika za više tisuća kuna.

Iste večeri, oko 21 sat, prilikom izlazne granične kontrole na graničnom prijelazu Zaton Doli, u automobilu karlovačkih registracijskih oznaka, zatečena je 22-godišnjakinja s područja Siska, koja je zbog sumnje u počinjenje navedene krađe uhićena i dovedena u prostorije policije.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku.

Ovom prilikom iz Policijske uprave pozivaju sve građane, posebice one starije životne dobe, kako ne bi bile oštećene ovakvim ili sličnim kaznenim djelima, da posebno obrate pozornost na nepoznate osobe koje puštaju u svoje domove.

Naime, počinitelji ovakvih kaznenih djela često pod izlikom da prodaju razne predmete po povoljnim cijenama, traže milostinju ili slično, iskorištavaju povjerenje ili nepažnju najčešće osoba starije životne dobe.

Popularni Članci