KORČULANSKI DILER Jakša Cvitanović Cvik izašao iz zatvora, Vela Luka na nogama

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nino Strmotic/PIXSELL
Jakša Cvitanović Cvik, šef narko-bande na dubrovačkom i korčulanskom području, izašao je iz zatvora, doznaje Dubrovački dnevnik. Iz zatvora u Gospiću je na uvjetni otpust izašao u petak te preko Splita došao u Vela Luku. Prije Gospića je svoju kaznu odsluživao u Lepoglavi.

Cvik je, podsjetimo, u svibnju 2010. godine na Županijskom sudu u Splitu osuđen na 8 godina i tri mjeseca zatvorske kazne, te mu je oduzeta protupravno stečena imovina.

Cvika su teretili da je organizirao skupinu koja je dilanjem droge od 2003. do 2006. zaradila više od sedam milijuna kuna. Cvika su teretile bivša djevojka Petra Gugić i krunska svjedokinja Želita Tomić. Zbog prijetnji Petri, preko posrednika iz zatvora, Cvik je nepravomoćno osuđen na osam mjeseci.

Na probleme dilera upozorila je prije još prije devet godina zastupnica HSP-a Ruža Tomašić. Istragu je policija počela 2006. godine, a u srpnju je pištoljem pretukao Rina Cetinića. Nakon uhićenja je pobjegao policiji. Skrivao se u BiH do siječnja 2007. U zatvoru je proveo sedam godina i devet mjeseci.

Popularni Članci