NAPADNUTI VOZAČ LIBERTASA Prijetio je da će me ubit', a onda me udario šakom!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Vozača Libertasova autobusa Srđa Kapetanića koji prometuje na liniji 25 Vodovađa-Dubrovnik fizički je napao i prijetio mu smrću razvojačeni branitelj i pastir Matko Urlović jer mu ovaj nije htio besplatno svaki dan voziti sina, a sve se dogodilo u petak oko 18 sati.

Kako je potvrdila policija, 58-godišnjeg vozačaje tijekom vožnje kod autobusne postaje u konavoskom mjestu Dubravka presreo Urlović, otac dječaka kojemu vozač Kapetanić nije dozvolio da se vozi u autobusu bez karte ili pokaza.

- Taj čovijek maltretira godinama cijele Konavle. Njegov sin se svaki dan vozi bez karte i pokaza i u četvrtak se ukrcao i rekao da ide tri stanice, a otišao je skroz do Dubrovnika. Rekao sam mu da ga zbog kontrole ne mogu vozit bez karte, a on je rekao da je sportaš. Onda sam mu objasnio da nabavi potvrdu i vratio ga kući besplatno-kaže za Dubrovački Dnevnik pretučeni vozač Libertasa. 

Dan poslije je njegov otac autom presreo moj autobus i najprije me vrijeđao i psovao te prijetio da će me ubit, a onda me odalamio po lijevom oku - kaže Kapetanić.

Urlović je nakon verbalnih prijetnji, pljuvanja i nasrtaja na 58-godišnjeg vozača javnog prigradskog prijevoza priveden sucu za prekršaje zbog narušavanja javnog reda i mira. Zbog prijetnje smrću je kazneno je prijavljen nadležnom Državnom odvjetništvu.

Napad na Srđa Kapetanića koji je i u nedjelju bio na Hitnoj potvrdio je i direktor Libertasa Đuro Deranja.

Popularni Članci