DRAMA U UVALI Na moru akcija spašavanja, britanska jahta udarila u greben (FOTO/VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: , Nikša Klečak, Nikša Klečak / DD, Lucija Komaić
JVP Dubrovački vatrogasci zaprimili su dojavu o potapanju jahte 200-tinjak metara od Hotela Palacea oko 21 sat. Radi se o londonskoj jahti New Kama u koju je prodrla voda nakon što je udarila o hrid.

Na teren su izašla dva vatrogasna vozila s pet vatrogasca i dvije pumpe za ispumpavanje vode te drugom potrebnom opremom. Osim njih, na teren su izašle i Policija i Lučka kapetanija koja je sudjelovala u spašavanju i prebacivanju putnika i posade. Kako doznajemo, nitko nije stradao, a u spašavanju je pomogao i Dubrovčanin Milivoj Meštrović.

Brod Danče doteglio je jahtu do ACI Marine, a tijekom tegljenja također je vršeno ispumpavanje vode.

'Alarmirane su sve službe. Tu su vatrogasci, policija, Lučka kapetanija, osoblje ACI Marine Dubrovnik. Deset naših ljudi je na terenu, za sada smo uspješno riješili problem. Jahta se vadi iz mora, nakon čega će se izgasiti motori koji još rade, jer je došlo do blokade dole. Jahta je vozila između Grebena i Palacea, ali su ušli s unutarnje strane, krivo su procijenili i u velikoj brzini naletili na onu seku,' rekao je direktor ACI Marine Dubrovnik Mato Franković.

Prema informacijama s terena, jahta bi sigurno bila potopljena da nije bilo brze intervencije dubrovačkih vatrogasaca.

Jahta New Kama izgrađena je 1984. godine, a potpuno je renovirana u siječnju 2014. Duga je 18 metara, kapaciteta šest osoba i dva člana posade.

Cijena najma u kolovozu iznosi 6.000 eura tjedno. Plovi pod britanskom zastavom. 

Popularni Članci