UHIĆENJA DILERA U DUBROVNIKU Osumnjičeno 11 osoba, jedan prodavao drogu i djeci (FOTO/VIDEO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: LK/NK Dubrovački dnevnik, DD, PU DNŽ
Nakon više mjeseci praćenja i istražnih radnji u tijeku je uhićenje više dilera na području Dubrovnika. 

Kako doznajemo, riječ je o uhićenjima isključivo na području Grada Dubrovnika osoba za koje se sumnja kako su uključene u preprodaju i nabavu droge. U pitanju nije nastavak akcije Gladius koja je u travnju 2013. godine potresla javnost nego se radi o odvojenoj akciji nazvanoj 'Tramak' koja se pripremala dulji period.

Do sada je privedeno šest osoba.

U 14:30 sati okupljenim novinarima se obratila glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Marija Gjenero koja je kazala kako je osumnjičeno ukupno 11 osoba od čega 10 muških i jedna ženska osoba, a koje imaju od 19 do 48 godina. 

'Radi se o višemjesečnom kriminalističkom istraživanju o okolnostima nabave i preprodaje marihuane i LSD-a kupcima na području Dubrovnika. Ovim kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je ukupno 11 osoba koji se sumnjiče da su drogu nabavljali na području BiH i Splita, a koju su potom preprodavali kupcima na području Dubrovnika i Zatona,' kazala je Gjenero. 

'Temeljem prikupljenih saznanja o preprodaji droge na području Dubrovnika, u studenom 2014.g. započelo je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su osumnjičeni na području Bosne i Hercegovine i Splita nabavljali drogu marihuanu i LSD radi njene daljnje preprodaje kupcima sa područja Dubrovnika i Zatona, a jedan od osumnjičenih, i to 19-godišnjak, se sumnjiči da je spomenutu drogu prodavao i djeci, odnosno osobama mlađim od 18 godina,' izvijestila je PU DNŽ.

Temeljem naloga suda obavljene su pretrage kuća i stanova koje koriste osumnjičeni kojom prilikom je pronađeno i oduzeto preko 2 kg marihuane,digitalna vaga, više mobitela, tablet računalo, novac i drugo.

Zbog sumnje da su počinili najmanje 30 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama protiv osumnjičenih 11 osoba policija podnosi kaznenu prijavu  nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku. Od ukupno 11 osumnjičenih, njih pet će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti dovedeni pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Iako policija ne navodi konkretnije o kome se radi, doznaje se  kako su zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela privedeni T.T.(48), M. M.(39) iz Nove Mokošice te Dubrovčani F.B. (20), P.V.(22), H.P. (22) i I.R.(23).

Kaznene prijave dobili su još i  M.Č.(32) iz Stona, M.Nj.(30) iz Zatona, C.G.(38) iz Nove Mokošice, N.M.(30) iz Čibače i A.I.(23) iz Dubrovnika.

U sklopu kriminalističkog istraživanja policija je po Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga prekršajno sankcionirala  još 15 osoba, odnosno kupaca, za koje je utvrđeno da su od osumnjičenih kupovali navedenu drogu u količinama od tri do 50 grama marihuane i doze LSD-a. 

 

Popularni Članci