STRAŠNO Centar djecu žene iz Župe dodijelio majci zlostavljača, a žive u stanu gdje se masakr dogodio!

Autor: Maro Prizmić Autori fotografija: © Dan Race - Fotolia.com
Prijateljica izmasakrirane žene iz Župe je za Dubrovački dnevnik potvrdila da je Centar za socijalnu skrb Dubrovnik djecu dodijelio majci zlostavljača te da još i žive u stanu u kojem se masakr dogodio! Ravnateljica Centra, Katica Raić ranije je za Dubrovački dnevnik također izjavila kako će djeca biti oduzeta roditeljima, ali je u nekim medijima nedavno poslije rekla da su to -'dezinformacije'.

- Socijalna služba je djecu dodijelila očevoj majci koja se nije u stanju o njima brinuti, te i sama ima problema s alkoholom. Djeca s bakom još uvijek žive u istom stanu u kojemu se cijeli događaj odvio te su još uvijek u ogromnom šoku i istraumatizirana. Žalosno je da nakon svega socijalna služba još uvijek radi nedopustive propuste u svome radu i nakon svega što se zbilo – rekla nam je čitateljica čiji su podaci poznati redakciji.

- Također je potrebno reći da je gospođa K. koja je još uvijek u bolnici i leži, bila prisiljena vratiti se u zlostavljačevu kuću nakon što je izvjesno vrijeme provela u sigurnoj kući, samo jer je netko iz Osnovne škole Župa dubrovačka, koju djeca pohađaju, prijavio da ona ne šalje djecu u školu te da ih je odvela bez ičijeg pristanka, tj 'otela'. Gospođa se nije imala gdje vratiti radi situacije u kojoj se našla, te je radi djece bila prisiljena doći u istu kuću – ispričala nam je zabrinuta prijateljica zlostavljane.

Nakon što ju je suprug Ilija K. sredinom kolovoza izmasakrirao i doslovno joj otkinuo nos s lica, nesretna je žena završila u bolnici u Splitu gdje se još uvijek oporavlja nakon što je operacijom dobila novo lice.

Kako je Dubrovačku dnevnik prvi pisao, Centar je, kako nam je nakon nesretnog događaja tada rekla sama ravnateljica, još prije tragedije poduzeo tri mjere za zaštitu i dobrobit djece. Prva je bila upozorenje, nakon toga je vršen nadzor, a kako te mjere obitelj nije ispoštovala, Centar je pokrenuo oduzimanje djece.

Žalosno je da je u cijeloj priči Centru za socijalnu skrb najvažnije u medijima reći kako su oni 'učinili sve' i 'kako nije bilo propusta', ali činjenica je da su zbog njihovih odluka zabrinuti i javnost i prijatelji žrtve.

Popularni Članci