U strahovitoj prometnoj nesreći poginula ženska osoba

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivo Čagalj / Pixsell
Jedna osoba je smrtno stradala, a tri su ozlijeđene u sudaru koji se večeras oko 21:50 sati dogodio na križanju Velebitske i Vukovarske ulice u Splitu. Sudarila su se dva osobna automobila splitskih registarskih oznaka, opel astra i audi. Od jačine udara suvozačica iz opel astre je poginula na licu mjesta, a vozač je teško ozlijeđen. Trenutno nisu poznate točne težine ozljeda dvije osobe koje su bile u audiju u vrijeme prometne nesreće.


Točne okolnosti sudara znat će se nakon očevida. Osim prometne policije na mjesto događaja je izašla i dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Splitu. Kako se radi o prometnoj nesreći sa smrtno stradalom osobom, u očevidu će morati sudjelujelovati i sudski vještak prometne struke koji će napraviti nalaz i mišljenje o svim faktorima koji su doveli do tragedije.

- Zvuka kočnica gotovo nije ni bilo. Jasno se vidi da su tragovi kočenja dugi tek desetak metara. Uslijedio je potom silovit udarac. Čuo sam dosta sudara, ali ovaj je bio strašan. Dovoljno je reći da su odmah došla tri Hitne pomoći i dvoja vatrogasna kola. Izvukli su suputnicu iz automobila i pokrili je plahtom. Jezovito. Prijatelj mi se spustio do ceste i rekao mi da je čuo kako vozaču drugog vozila isto nije dobro - prepričao nam je jedan od stanara obližnjih zgrada na križanju Velebitske i Vukovarske. 



U neposrednoj blizini raskrižja nalazi se zjog za balote i brojni kafići te se na mjestu nesreće okupilo mnoštvo. Nije poznato je li itko bio očevidac same nesreće, ali prema položaju automobila i tragovima na cesti pretpostavlja se kako je audi udario u opel astru koja se polukružno okretala u raskrižju.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Popularni Članci