DPDS KUPIO ANDRIJU JARKA: Ostat će novim generacijama Dubrovčana!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Screenshot
U ovom satiričnom tekstu pišemo kako je DPDS kupio Andriju Jarka za milijun i pol kuna

Društvo prijatelja dubrovačke starine (DPDS) nastavilo je provoditi akciju kupnje jaraka. Nakon što su za 1,1 milijun kuna kupili jarak ispod stonskih zidina, sljedeća transakcija na koju je DPDS izrazito ponosan, je akvizicija Andrije Jarka. Dubrovački novinar kupljen je od Nove TV za milijun i pol kuna. Predsjednik DPDS-a Denis Orlić objasnio je razloge kupnje Jarka.

-Gradonačelnik Vlahušić nas optužuje da novac od zarade s dubrovačkih zidina trošimo bezveze, ali to nije istina. Stonski jarak kupili smo kako do zidina ne bi niknuo neboder. Tom smo transakcijom zaštitili vrijedno kulturno blago od tajkuna koji su tik do utvrda planirali graditi Ston Towerse. Isto je i s Andrijom Jarkom. Kupili smo ga kako bi ostao budućim generacijama Dubrovčana, a ne da ga otme nekakav tajkun. Znate da on izvještava s opasnih mjesta, te se lako može dogoditi njegova otmica – objasnio je Orlić.

Dodao je da će nakon kupnje Jarka, DPDS uložiti dodatni novac za njegovu obnovu, kako bi Andrija u budućnosti postao Aleksandra Kolarić, te na taj način donosio dodatne novce DPDS-u.

-Nemojte me krivo shvatiti. DPDS-u ne trebaju novci, jer smo svi mi volonteri, i ovaj posao radimo iz gušta, a ne zarade. Novac nam je važan, jer ga vraćamo društvenoj zajednici kroz razne projekte. Primjerice dali smo nekoliko desetaka tisuća kuna za knjigu Nika Kapetanića. Svi znamo da gradonačelnik ne drži do kulture. Da mi nismo dali Kapetaniću te novce, tko bi mu ih dao? Nitko! Grad bi ostao bez vrijednog kulturnog štiva – istaknuo je Orlić.

Na opasku Orliću da Vlahušić daje subvencije za zrakoplove, autocestu, stanarinu i druge projekte, predsjednik DPDS-a je odgovorio.

-A gdje je tu kultura? Sve je to nebitno. Da mi nismo dali novac Kapetaniću, nitko ne bi čuo za mlinice u Dubokom Grlu, ovaj Dubokoj Ljutoj – zaključio je Orlić.

Za kraj moramo reći kako se obitelj Andrije Jarka protivi ovoj kupnji. Naime, kako neslužbeno doznajemo, obitelj Jarka strahuje da bi ga DPDS mogao napustiti i zanemariti kao što se to dogodilo s jarkom u Pilama. Orlić tvrdi da se to nipošto neće dogoditi. Prema njegovim riječima, velika je razlika između Andrije Jarka i jarka u Pilama.

-Jedan se piše s velikim, a drugi s malim slovom – napomenuo je predsjednik DPDS-a.

Popularni Članci