Odluka o koncesiji za Luku Dubrovnik bit će donesena 9. siječnja! (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: LK
Gradonačelnik Andro Vlahušić prilikom današnjeg obilaska radova na Rijeci dubrovačkoj kazao je kako će Luka Dubrovnik predati zahtjev za koncesiju na području Gruža, sukladno UPU gruškog akvatorija, a 9. siječnja bi na sjednici Lučke uprave trebala biti donesena odluka o koncesiji za Luku, za razdoblje od 30 do 38 godina.

'Na području Batahovine riješit će se problem privezišta i jednog velikog servisa za građane Dubrovnika,' izjavio je Vlahušić.

Kazao je i kako će prostor između zgrade Luke Dubrovnik i Konzuma biti namijenjen zabavnim sadržajima i akvariju koji bi zajedno trebali koštati oko 100 milijuna kuna.

'Postoji idejni koncept, Studija izvodljivosti je završena i već se predaje prema Lučkoj upravi. Projekt je samoisplativ, a ući će i u Du Card. Trebat će godina i pol dana da se dovrši kompletna projektna dokumentacija, a očekujem i suradnju Sveučilišta koje će dobiti veliki znanstveno – istraživački akvarij. Novac se neće plaćati iz Proračuna nego iz EU sredstava, iz komercijalnog dijela ili sredstava koja će turisti plaćati,' pojasnio je gradonačelnik.

Popularni Članci