DRAMA NA LETU 662 Avion za Dubrovnik se pod teškim uvjetima morao spustiti u Split jer mu je ponestajalo goriva

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Klečak
Prava drama odvijala se jučer poslijepodne u zrakoplovu Croatia Airlinesa na letu 662 koji je oko 14.40 poletio iz Zagreba prema Dubrovniku, a na kraju je, usprkos nevremenu koje je i tamo bilo, morao sletjeti u Split.

- U tom je trenutku bilo veliko nevrijeme i procijenjeno je da se taj oblak koji je bio upravo nad zračnom lukom neće maknuti nekoliko sati i morali smo preusmjeriti avion na Split. Nesreća je što je i tamo bilo nevrijeme, a u isto vrijeme i u Zagrebu, te se nije mogao ni tamo vratiti. Kako je pilot procijenio koliko ima goriva, morao se spustiti u Split iako je slijetanje bilo pod teškim uvjetima –rekao je za Dubrovački dnevnik direktor tehnike i inženjeringa Zračne luke Dubrovnik Tomislav Macan.

Putnici u zrakoplovu kažu kako su dugo kružili iznad Splita jer je bilo nevrijeme i pilot je valjda čekao dozvolu za slijetanje.
Koliko je situacija bila ozbiljna govori i činjenica da su hitne službe, Vatrogasci i Hitna pomoć bili na pisti kada je avion konačno sletio.

Za putnike iz Zagreba, nevolje ovdje nisu prestale jer piloti prema pravilu, ne smiju letjeti, odnosno biti u operativi nakon određenog broja sati i nisu mogli nastaviti poslije za Dubrovnik.

Jučer su se očito sve loše stvari poklopile za one koji su se našli na ovom letu iz Zagreba za Dubrovnik, ali je na sreću ipak sve dobro završilo, iako su putnici u Dubrovnik stigli s nekoliko sati zakašnjenja.

Popularni Članci