Boris Šuvak novi je ravnatelj Porezne uprave

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , Dubrovački dnevnik
Boris Šuvak novi je ravnatelj Porezne uprave u Ministarstvu financija, odlučeno je na zatvorenom dijelu sjednice Vlade, a s dužnosti privremenog ravnatelja je razriješen Josip Lozančić. Lozančić je razriješen dužnosti privremenog ravnatelja Porezne uprave u Ministarstvu financija, a novim ravnateljem, temeljem provedenog javnog natječaja, imenovan je Boris Šuvak, priopćila je Vlada. Na Šuvakovo mjesto šefa dubrovačke ispostave, kako neslužbeno saznajemo, doći će Melita Grčić. 

Šuvak je bio pročelnik Porezne uprave u Dubrovniku, a dok je bio na čelu iste, Porezna je uprava polučila zavidne rezultate na polju fiskalizacije i sankcioniranju prekršitelja. Na to mjesto je došao iz korčulanskog komunalnog poduzeća Hober gdje je bio pravnik tvrtke.

Funkcije koje mu se još pripisuju jest ona dugogodišnjeg tajnika SDP-a Orebić kao i predsjednik Hotelskog turističkog poduzeća Orebić.

Šuvak je dubrovačkoj javnosti poznat po sukobu s načelnikom Orebića Tomislavom Jurjevićem iz ožujka 2009. godine do kojega je došlo nakon rasprave o izmjenama Prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije. Zbog navodnih prijetnji i nasrtaja Jurjevića na Šuvaka intervenirala je i policija, dok je Jurjević sve optužbe odbacio.

Još uvijek nije poznato tko će  Šuvaka zamijeniti na poziciji šefa porezne uprave u Dubrovniku, nakon što on pođe u Zagreb, na jednu od najmoćnijih pozicija u Državi. U Dubrovniku je boravio već više od godinu dana, a često je bio viđen u društvu dugogodišnjeg prijateljam, direktora Sanitata Valentina Dujmovića.

Popularni Članci