BRAVO! Mještani Gornjih sela uzeli lopatu u ruke i očistili 2,6 kilometara dugu cestu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Mještani Gornjih sela
Mještani Gornjih sela i Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornja sela ovog su vikenda organizirali radnu akciju čišćenja 2,6 kilometara dugu cestu od Orašca do Kliševa.

Naime, kako kažu, sustavnom nebrigom i zanemarivanjem od strane gradskih nadležnih tijela cesta koja prolazi kroz Gornja sela postala je opasna za prometovanje. Zbog obilnih kiša vegetacija je nabujala, voda je iznijela kamenje na cestu, pa se cesta širine četiri metra suzila na svega dva metra te je time otežano prometovanje i mimoilaženje automobila. Cesta je postala opasna kako za mještane tako i za sve one koji prolaze njome. Posebno ako se uzme u obzir da je to jedini alternativni put u slučaju da se zbog nezgode ili druge nepogode zatvori državna cesta D8.

Nakon stupanja na snagu Odluke o cestama na području velikih gradova koje prestaju biti razvrstane u javne ceste, Grad Dubrovnik preuzeo je pod svoju nadležnost 52 kilometra cesta te za njihovo održavanje od Županijske uprave za ceste godišnje dobiva 2,7 milijuna kuna.  Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić prilikom preuzimanja nadležnosti nad gradskim cestama je izjavio: ''realizacija projekta Primorske ceste za koju se zalaže Grad Dubrovnik i spreman ju je na svom području financirati približiti će Ljubač, Mravinjac, Mrčevo, Kliševo, Gromaču, Riđicu i Dubravicu gradskom središtu. Time stanovnici neće morati prolaziti kroz Orašac i loše ceste".

'No, čini se da je gradonačelnik,  kao i mnogo puta do sada, svoje obećanje zaboravio te je ignorirao niz apela mjesnih odbora za održavanje ceste. Stoga je briga o cesti, nakon što ju je u svoju nadležnost preuzeo Grad, ostavljena na brigu samim mještanima,' izjavili su vrijedni mještani. 

Popularni Članci