'Dajte nam kontejnere, plaćamo susjedima da nam odvoze smeće!' (FOTO)

Autor: Maro Prizmić Autori fotografija: , facebook
Radovi na postavljanju kanalizacije u Rijeci dubrovačkoj koji traju već mjesecima, stanovnicima ovog područja donijeli su nezamislive probleme s otpadom jer se, kako kažu, na svakih 150 stanovnika nalazi po jedan kontejner, a do njega neki trebaju pješačiti i po kilometar. Činimo sve što možemo da postavimo kontejnera koliko je to moguće. Negdje su kanali po sred ceste i tu ne može proći ni auto -kaže direktor Čisoće Pero Kaciga.
- Ovo se više ne može podnijet. Smeće mi se skuplja, a kad ga trebam odnijet, moram po mrklom mraku raskopanom cestom hodati s vrećama skoro kilometar do prog kontejnera. Uredno plaćam račune svaki mjesec, a sad sam spala na to da moram susjedu ili čak i radnicima platiti da mi odvezu smeće – rekla je za Dubrovački Dnevnik Marija Milutinović koja živi u kući na adresi Gorava 12.
Smeće moraju skupljati ispred svojih vrata dok se ne nakupi dovoljno za odnijeti, a po ovoj vrućini skupljaju se muhe i širi se neugodan miris.
- Ovakva situacija je i nama najmanje draga i činimo sve što možemo da učinimo najviše i postavimo kontejnera koliko je to moguće. Negdje su kanali po sred ceste i tu ne može proći ni auto. Možemo samo zamisliti kako je ljudima koji uz te radove moraju i dugo šetati da bace smeće, ali situacija je takva i činomo koliko možemo. Svakodnevno se dogovaramo kako bi poboljšali cijelu sitaciju - rekao nam je direktor Čistoće Pero Kaciga.

- Svjesna sam da se radovi moraju završiti i to je dobro jer će kuće napokon imati kanalizaciju, ali ovaj problem nadležni nekako moraju riješiti jer mi svoje obaveze uredno izvršavamo-kaže ogorčena Marija Milutinović i dodaje kako zna da postaje mala posebna vozila Čistoće koja bi mogla riješiti ovaj problem.
- Ljudi su očajni, a pogotovo stariji koji ne znaju kamo sa smećem i mole ljude okolo da im ga odnesu ili davaju po 50 kuna nekome da im autom to prebaci do najbližeg kontejnera –kaže gospođa Marija.

Popularni Članci