Đelo Jusić: Nemam vam što reći jer me niste došli 'slikavat' na Ljetne igre

Autor: Petar Ipšić Autori fotografija: Dino Avdić
Na Prekršajnom sudu u Dubrovniku danas je održano davanje iskaza svjedoka u slučaju 'letećih čaša' Đela Jusića i Josipa Dikana Radeljaka. 

Među svjedocima su se, uz maestra Đela Jusća, našli i Miljenko Vikić, poznati hrvatski baletan i koreograf, te bračni par Nila Miličić Vukosavić i Sebastijan Vukosavić.

Podsjetimo, incident se dogodio u danas zatvorenom kafiću Talir u Dubrovniku u srpnju 2010., a tjednima je punio novinske stupce lokalnih i nacionalnih medija. Đelo Jusić i Josip Radeljak sukobili su se najprije verbalno na što je Đelo Dikana zalio vodom. 'Pao' je šamar kojeg je primio maestro Đelo, a na Dikanovu lanenu košulju sletio je capuccino.

Polcijska uprava Dubrovačko–neretvanska podnijela je prekršajni postupak protiv obojice zbog i to zbog remećenja javnog reda i mira. –'Što se nas tiče obojica su jednako krivi', rekli su nakon pokretanja postupka u kolovozu 2010. iz Policijske uprave.

Ovakav razvoj događaja nije odgovarao Radeljaku, koji će čak izjavljivao kako policija štiti ugled maestra Jusića te je protiv dubrovačkog glazbenika tada najavio pokretanje kaznene prijave.

Dnašnje davanje iskaza trajalo je nešto više od sat i pol vremena, a samo je Miljenko Vikić bio raspoložen za komentar. –'Rekao sam ono što sam vidio. Đelo je Radeljaku rekao da ga može biti sram zbog toga što radi, a ovaj mu je 'zalijepio' šamar', izjavio je bivši baletni prvak.

-'Neću vam ništa reći jer nitko nije došao na moj koncert na Ljetnim igrama slikavat. I nitko od vas novinara nije digao glas za 50 godina Malog raspjevanog Dubrovnika. Nemam vam što reći, zaista, osim 'dobar dan', izjavio je borbeni Jusić.

Podsjetimo, voditelj Malog raspjevanog Dubrovnika Đelo Jusić u srpnju 2012. godine optužio je gradonačelnika Andra Vlahušića da je 'bojkotirao njihovu 50. obljetnicu', proslavljenu 9. srpnja te godine koncertom na Stradunu. Izjavio je i da je to jedan od razloga zašto se pod stare dane uključio u politiku upisavši se u Dubrovački demokratski sabor Pera Vićana. Iz Grada Dubrovnika tada su odgovorili kako se Đelo Jusuć nije držao proceduralnih pravila natječaja javnih potreba u kulturi te kako nije bio raspoložen za civilizirani dijalog.

Popularni Članci