Dubrovački branitelji dali potporu prosvjednicima u Zagrebu (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: LK, Ivona Butjer
U organizaciji Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Dubrovačko – neretvanske županije održan je u Dubrovniku skup potpore braniteljima i invalidima Domovinskog rata koji prosvjeduju u Zagrebu. Skup je započeo ispred spomenika braniteljima na Pilama, nakon čega su se sudionici zaputili preko Straduna do Crkve sv. Vlaha gdje su se zajednički pomolili. 

U ime koordinacije udruga Vitomir Bajac je još jednom istaknuo kako se traži ostavka ministra  i njegovih zamjenika zbog 'omalovažavanja hrvatskih branitelja i ukidanja prava branitelja,'dok je Vladu nazvao 'slučajnom,' a izabranog premijera 'slučajnim premijerom.'

Također je dodao kako je najveći problem činjenica kako su pojedinim ratnim invalidima ukinute njihove mirovine te kako je medicinska usluga koju koriste ratni invalidi preskupa, a nekima se odbija i mogućnost korištenja toplica. Dodao je i kako braniteljima smeta što se obnavljaju kuće Srba izbjeglica na štetu branitelja koje zjape prazne čekajući da se prodaju.

Skup je predvodio također i don. Miljenko Babaić koji je fokus sa životnih problema stopostotnih invalida Domovinskog rata u svom stilu prebacio na 'petokraku.'

'Nismo se borili protiv kokarde i petokrake da bi danas neki govorili kako su one lijepe. Ne može to biti lijepo pored hrvatskog grba,' rekao je.

Babaićeva molitva uz povike 'za dom spremni,' nije uspjela baciti sjenu na dostojanstven skup dubrovačkih branitelja. 

Popularni Članci