Dubrovački demokratski sabor na rubu izlaska iz dogovora radi koncesije i GUP-a

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Sjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika koja se održala danas bila je sve samo ne uobičajena sjednica. Na samom startu skinute su tri točke dnevnog reda, a tada je to mirisalo na propast u samom startu, pogotovo što se ionako očekivala burna rasprava o regionalizaciji, zidinama i proračunu. U gradskim kuloarima se još jučer pričalo kako se za nadolazeću sjednicu sprema udar na gradonačelnika Andra Vlahušića, u kojem bi sudjelovali vijećnici DDS-a i HDZ-a. Prema konstrukciji plana pritom su očekivali da će i oporba biti protiv ključnih točaka, samo zbog toga što su ionako oporba. 

Uzrok navedenoj odluci 'miniranja' Vijeća, kako doznajemo, leži u tome što jedna od koncesija koju dodjeljuje Grad nije pripala upravo simpatizeru DDS-a. Pero Vićan, koji se krije iza SMS vijećnika Dubrovačkog demokratskog saveza na ovaj način je, po tko zna koji put, odlučio uskratiti ruke u Gradskom vijeću.  

HDZ je na kraju ipak bio 'vlast,' a gotovo svaka točka koja je išla na glasovanje, nije prošla i kod vijećnika DDS-a Doris Lepeš Matić, Zorana Cikatića i Lukše Matušića koji su žutu pločicu dizali i za izvješće o Garaži Dubrovnik, ali i ono važno - izvješće gradonačelnika.

Osim navedene koncesije, Pero Vićan je, kako neslužbeno doznajemo trebao i uslugu intervencije Grada u GUP-u, a na jednoj od parcela u okolici Dubrovnika.

Po boji palica u zraku vijećnika DDS-a evidentno je da Grad izgleda nije udovoljio njegovim potrebama.


Hoće li Dubrovački dogovor zadržati svoja tri dosadašnja člana u Gradskom vijeću ovisi isključivo o dobroj volji Pera Vićana. Upravo izvori koji poznavaju prilike u 'Baraci' kažu da je predsjednik DDS-a nezadovoljan što nije prevaga u Vijeću kao u prethodnom mandatu, pa je samim time i on, ali i njegova stranka, manje važan faktor bez čijih se ruku tu i tamo mogu usvajati odluke.

Ipak, osim bunta žutih pločica, vijećnici DDS-a danas su pokazali kako ipak ne mogu dostojno zamijeniti za govornicom svoga vođu, pa su im se njihovi mlaki argumenti uglavnom vraćali kao bumerang, što bi se šefu ipak teže dogodilo. 

Popularni Članci