DUBROVAČKI UGOSTITELJ 'Sramota je da restorani ne rade zimi i da radnici dobivaju otkaze'

Autor: Maro Marušić
Restoran Azur otvara vrata čitavu godine

Dubrovački ugostitelji i vlasnici restorana Azur Darko i Vedran Perojević, nakon što su uredili unutrašnje prostore, radit će čitavu godinu. Restoran Azur nalazi se poviše Katedrale (pokraj bivšeg kluba Otok), odnosno u staroj gradskoj jezgri gdje se godinama ugostiteljski objekti zimi zatvaraju.

-Restoran smo otvorili u proljeće 2013. godine i prošlu zimu nismo radili, jer još uvijek nismo bili sredili unutrašnji prostor. No, prije mjesec dana radovi su gotovi, pa ćemo ove godine biti otvoreni. Prošlu zimu mnogi su me gosti zvali i pitali je li radimo i mogu li doći kod nas jesti, jer su nažalost gotovo svi restorani u starom gradu bili zatvoreni – kaže nam Darko Perojević i dodaje da je sramota za Grad, ako turisti zimi ne mogu osjetiti gastronomsko iskustvo.

Svjestan je da posla neće biti svaki dan, ali to ne znači da restoran mora biti zatvoren.

-Bit će dana kada nitko neće doći, ali gostiju ima i zimi, pa smo sigurni da će biti trenutaka kada ćemo zaraditi kao i ljeti. Osim toga, naši radnici će biti zaposleni cijelu godinu i nećemo ih poslati na burzu. Važno je što se radom kroz čitavu godinu stvara dobar i zadovoljan tim, koji se ističe kvalitetom u radu. Kada se osoblje svake sezone mijenja, tada i posao pati – naglašava Perojević.

Dodaje da se sezona u Dubrovniku ipak produžila, te da stara gradska jezgra ne smije izgledati kao grad duhova.

-U gradu posljednjih godina malo toga radi, pa ne dolaze ni domaći ljudi. Želimo to promijeniti. Kod nas će se moći družiti, gledati utakmice, a domaći već imaju popust od 20 posto što će i dalje biti slučaj – zaključuje Perojević.

Restoran Azur u svojoj ponudi nudi mješavinu mediteransko-azijske kuhinje, kao jedinstvene ponude u Gradu, ali uskoro će proširiti asortiman jela i na domaće specijalitete poput juha, mesa i paste. U vrlo kratko vrijeme zauzeo je važno mjesto na dubrovačkoj ugostiteljskoj mapi, jer ako želite probati nešto neuobičajeno, poput umaka od crnog curryja, nigdje to nećete moći učiniti, osim u ulici Pobijana.

Popularni Članci