Službeno je! Imamo najljubaznije taksiste

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Petar Ipšić
Prema godišnjoj anketi Trip Advisora o najpoželjnijim svjetskim gradovima za turistička putovanja Dubrovnik se našao na ukupno desetom mjestu.

Trip Advisor, najpoznatija stranica za turistička putovanja, provela je drugo godišnje istraživanje najpoželnijih i onih najmanje poželjnih gradova koje treba posjetiti, odnosno izbjegavati.

U anketi Cities Survey sudjelovalo je preko 54.000 turista koji su ocijenivali sve – od ljubaznosti lokalnog stanovništva, usluge u restoranima, javnog prijevoza, taxi usluga, noćnog života, urednosti i čistoće destinacije.

Prema mišljenju posjetitelja Dubrovnik se istaknuo po najljubaznijim taksistima. To je naime najbolje ocijenjena kategorija. Najgori i najmanje ljubazni su taksisti u Moskvi. 

Titulu najpoželjnije turističke destinacije drži Tokio, na drugom je New York, Barcelona je treća. Na ljestvici, između, redom su Istanbul, Prag, Beč, Berlin, Rim i Pariz. Dubrovnik je na 10. mjestu.

Mumbai je proglašen najgorim gradom, odnosno najmanje poželjnim. Ujedno je i najaprljaviji. 

Anketni upitnik poslan je onim tuiristima koji su na na Trip Advisoru tijekom 2013. godine napisali recenziju/komentar o ponudi grada, bilo da je riječ o komentaru destinacije u cjelini, hotela ili restorana. 

P.I.

Popularni Članci