EKSKLUZIVNO! Taksisti pročelniku Miriću probušili gume na službenom automobilu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ilustracija, DD
Nekoliko dubrovačkih taksista probušilo je dvije gume na službenom automobilu Grada Dubrovnika kojem je upravljao pročelnik Upravnog odjela za promet, stanogradnju i razvojne projekte Dinko Mirić.

Kako doznaje Dubrovački dnevnik, incident se dogodio jutros oko 10 sati kad je Mirić parkirao automobil na parkingu za taksiste koji se nalazi ispod tvrđave Minčeta zbog zdravstvenih tegoba.

'Prilikom žurnog poziva gradonačelnika Andra Vlahušića, dovezao sam se automobilom do parkinga za taksiste gdje sam zamolio grupu taksista koji su se našli tamo da parkiram na jednom mjestu kojeg inače ne koriste. Razlog tome jest taj što imam problem s mišićem i začepljenom arterijom te poprilično teško hodam,' ispričao je Mirić u telefonskom razgovoru za Dubrovački dnevnik.

Prema njegovim riječima, automobil je parkirao pokraj kompresora, uz sjevernu stranu, na području koje taksisti ni ne koriste.

U poslijepodnevnim satima, Mirić je s gradonačelnikom imao zakazan obilazak radova u Ulici Petra Krešimira IV. te je odlučio poći po automobil jer zbog otežanog hodanja nije bio u stanju do nje pješačiti. Međutim, prizor koji ga je zatekao neugodno ga je iznenadio.

'Vidio sam kako su dvije gume na automobilu probušene. Druge dvije nisam uspio vidjeti. Zamolio sam ih da mi gume napumpaju ili poprave,' kazao je Mirić.

No, to nije sve. Nedugo nakon toga dobio je poziv na mobitel u kojem mu se nepoznata osoba predstavila kao policijski djelatnik i koja mu je rekla kako su taksisti zvali policiju i pauk službu da dođu po automobil i da ga odnesu. Kako bi provjerio istinitost iznesenih tvrdnji, Mirić je nazvao direktora Sanitata Valentina Dujmovića koji je kazao kako ni pauk služba ni policija o navedenom nisu obaviješteni.

'Tko me zvao i tko se lažno predstavio kao policijski djelatnik na policiji je da otkrije,' izjavio je Mirić.

Nakon toga je, tvrdi, kontaktirao i pročenika Milana Perića kojeg je zamolio da o navedenom obavijesti predsjednika taksi udruženja. Međutim, i u 16 sati automobil je i dalje stajao na istom mjestu i u istom stanju. Mirić tvrdi kako ga do sada još nitko nije nazvao, no vjeruje kako će u narednih mjesec dana pojedini taksisti shvatiti kako su pogriješili, ispraviti tu pogrešku i nazvati ga.

Mirić je naglasio kako je poprilično iznenađen neugodnim ponašanjem taksista za koje ne postoji opravdan razlog.

'Sve im je pruženo, sukladno njihovim traženjima. Nadam se kako će shvatiti kako su pogriješili i kako će popraviti gume da bi im se oslobodila ta cijenjena dva ili tri metra prostora koje uopće ne koriste jer se nalazi skroz u kantunu, na mjestu koje minimalno plaćaju Gradu, a gdje im je Grad Dubrovnik maksimalno izašao u susret. Poznato je kako je taksistima pruženo onoliko mjesta koliko su tražili i gdje god da su to tražili,' rekao je Mirić te dodao kako su ovakvi i slični incidenti posve nepotrebni i sramotni jer i Grad i taksisti bi trebali surađivati na dobrobit građana, i svih posjetitelja. Naime, taksisti su ipak jedno od brojnih lica Grada.

Lucija Komaić / Ivona Butjer

Popularni Članci