Evo kako izgledaju naljepnice koje će odijeljivati stolove jednog restorana od drugog (FOTO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Dio gradskih ugostiteljskih objekata u povijesnoj jezgri dobio je svoje naljepnice koje će odijeljivati javnu površinu koju koristi jedan ugostiteljski objekt od one koju koristi drugi.

Cilj je prekinuti praksu prema kojoj pojedini ugostitelji postavljaju više stolova i stolica i tako premašuju gabarite korištenja koji su im dozvoljeni. Time bi se u konačnici trebala poboljšati prohodnost ulica.

Kako je već najavio zamjenik gradonačelnika Željko Raguž, nakon dvije novčane kazne, uslijedit će oduzimanje javne površine na 15 dana svim ugostiteljima koji budu postavljali stolove ‘na crno’. Red će uvoditi četiri komunalna redara koji će raditi cijeli dan, no iz Grada Dubrovnika se nadaju kako neće doći u poziciju da bilo kome oduzimaju javnu površinu.

Ovaj projekt trebao bi zaživjeti sredinom travnja, kad će za sve one koji se ne budu pridržavali pravila ići usmene opomene, dok bi se s projektom službeno trebalo krenuti 1. svibnja.

Kako je naglasio Željko Raguž, radi se o naljepnicama koje su dovoljno uočljive turistima i svima onima koji žele znati koliko zauzima javna površina koju koristi određeni objekt, a s druge strane i dovoljno neupadljive kako ne bi ‘bole oči’ prolaznicima. Radi se o sivim naljepnicama s grbom Dubrovnika.

Kako one izgledaju, pogledajte na fotografijama.

Popularni Članci