Evo koliko nam gostiju stiže za uskrsne blagdane

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Prema najavama iz dubrovačkih hotelskih kuća i agencija u Dubrovniku će uskrsne blagdane provesti oko šest tisuća uglavnom inozemnih turista.

Najviše turista bit će iz  Ujedinjenog kraljevstva, Francuske,SAD –a, Španjolske, Hrvatske, skandinavskih zemalja. Tijekom vikenda od 18. travnja do Uskrsnog ponedjeljka 21.travnja u Dubrovnik će ukupno uploviti deset brodova na kružnim putovanjima  - u petak MSC Preziosa koja je svoj inauguralni dolazak u Dubrovnik imala prošlog petka, s 3600 putnika. U subotu u gradu borave MSC Fantasia, Ocean Dream i Serenissima s  ukupno 4600 putnika, dok će u nedjelju na Uskrs u Gradu biti 3800 putnika s brodova Costa Fascinosa i Seven Seas Mariner. 21. travnja na Uskrsni ponedjeljak pohodit će nas 5600 putnika i brodovi Costa Magica, Ventura i Columbus.

Uskrsna događanja u Dubrovniku oblježava tradicionalni Uskrsni sajam otvoren u Luži, s ponudom  suvenira i prigodnih poklona  iz sustava tradicionalnih obrta.Tijekom  Velikog  tjedna organizira se više koncerata uz tradicionalne korizmene crkvene obrede, te procesija Velikog petka ulicama stare gradske jezgre.

Na najveći katolički blagdan Uskrs 20. travnja prigodan koncert na Stradunu izvest će Klapa Ragusa, dok će kostimirani mladići i djevojke, kao poklon TZ grada Dubrovnika, svim turistima i posjetiteljima dijeliti pengana jaja i letke s opisom tradicionalnih običaja dubrovačkog kraja, a ispod Sponze bit će organizirana radionica penganja jaja udruge „Dubrovački primorski svatovi“.

Uskrsni doživljaj Grada i svečane atsmofere začinite kušanjem nekog od posebnih menija s proljetnim predznakom u devetnaest dubrovačkih restorana kroz „Proljetne gastro dane“ koji traju svakog vikenda do konca mjeseca travnja.

Popularni Članci