Grad Dubrovnik ima velike planove za dom u Orašcu, evo čemu će sve služiti (FOTO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Gradonačelnik Andro Vlahušić danas je sa suradnicima obišao dom u Orašcu u kojem se nalazi obnovljena mlinica, a nad kojim je upravljanje preuzeo Grad Dubrovnik.  

- ‘Dakle, mi ovdje želimo napraviti dvije stvari. Želimo napraviti recepciju za Orašac i Gornja sela, gdje će gost moći doći i pronaći smještaj. Znači ovdje će se nalaziti jedan prošireni turistički ured. Osim toga, ovdje ćemo napraviti dubrovačku zadrugu odnosno mjesto gdje će se moći prodati sve što se proizvede u Dubrovniku, u Dubrovačkom primorju ili otocima,’ kazao je Vlahušić.

Tako je Grad Dubrovnik, u suradnju s DURA-om osmislio projekt prema kojem će dubrovačka zadruga otkupljivati proizvode, a potom biti i posrednik u kupoprodaji. S druge strane, sama zgrada ostat će na raspolaganju mještanima Orašca.

- ‘Zgradom upravlja Grad Dubrovnik u suradnji s Mjesnim odborom Orašac i tražimo najbolju funkciju za nju. Mještani će ovdje moći otvoriti ugostiteljski objekt, mjesto za boravak, nema razloga da prostor bude prazan. Postojat će cijela komercijalizirana zgrada za društvene i kulturne sadržaje, a neka netko drži šank, nema nikakvog razloga da se i to ne ostvari. Dat ćemo nekome koncesiju da to radi. Ne postoji razlog da ovo mjesto ne zaživi,’ pojasnio je Vlahušić.

S ciljem razvoja ruralnog turizma na spomenutom području, od čega će korist imati sami mještani, Vlahušić je predložio postavljanje info pulta na kojem bi se dočekivali gosti koji bi usput mogli razgledati mlinicu te kupiti domaće proizvode. Na taj način bi od sada napuštenog prostora korist mogli imati i turisti, ali i sami mještani.

Popularni Članci