HOĆE LI VLAHUŠIĆ USPJETI OTKUPITI ŽIČARU? Rusković: Još nismo dobili ponudu, ali razmotrit ćemo ju!

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Lucija Komaić
'Kad god primimo neku ozbiljnu ponudu za kupnju nekog dijela naše imovine, istu analiziramo i tada donesemo odluku hoćemo li ju prihvatiti ili ne. Postupit ćemo na isti način i ukoliko primimo ponudu Grada Dubrovnika za kupnju žičare,' prokomentirao je direktor Excelsa nekretnina Anto Rusković za Dubrovački dnevnik najavu gradonačelnika Andra Vlahušića kako Grad Dubrovnik namjerava otkupiti žičaru Dubrovnik - Srđ. 

Kako kaže Rusković, za navedenu je ponudu čuo samo preko lokalnih medija, a Excelsa nekretnine ju još uvijek nisu zaprimile stoga o njoj ni ne žele još razmišljati. 

Podsjetimo, Vlahušić je na konferenciji za novinare održanoj prošlog tjedna kazao kako je Grad Dubrovnik zainteresiran za kupnju žičare te kako će ju pokušati otkupiti za iznos od 40 milijuna kuna plus do osam EBIT-a, odnosno godišnje dobiti prije oporezivanja.

Također, ove godine je usvojen novi Zakon o žičarama za prijevoz osoba prema kojem su Excelsa nekretnine obvezuju da Gradu Dubrovniku dostave zahtjev za dodjelu koncesije što do danas nije napravljeno. Kada će i hoće li to uskoro Excelsa nekretnine napraviti još uvijek nije poznato. 

Rusković ponavlja kako će Excelsa nekretnine postupiti po traženom čim se s gradom postigne dogovor o koncesijskim uvjetima. 

'Na posljednjem sastanku dali smo Gradu prijedlog koji sadrži pet elemenata od kojih je jedan i koncesijska naknada, a Grad ih je prihvatio četiri. Ponuđenu koncesijsku naknadu drže preniskom,' odgovoreno je iz Excelsa nekretnina no nadaju se kako će dogovor ubrzo biti postignut. 

Popularni Članci