IZLAZNE ANKETE DUBROVAČKOG DNEVNIKA Saznajte prvi tko će biti gradonačelnik

Autor: Nikša Klečak Autori fotografija: Lucija Komaić
Dubrovački dnevnik ponovno, po treći put, organizira izlazno anketiranje, na dan izbora. U nedjelju, 8. ožujka, anketari će biti prisutni na 12 biračkih mjesta.

Projekt koji je započeo u svibnju 2013. godine i to u prvom i u drugom krugu za gradonačelnika, ranije i za Gradsko vijeće, nastavlja se i sada na izvanrednim izborima.

Podsjetimo, Dubrovački dnevnik je 19. svibnja 2013. godine po prvi put organizirao izlaznu anketu u kojoj smo na području užeg djela Grada, gdje smo i anketirali birače, točno predvidjeli izborne pobjednike i broj vijećničkih mandata na 1642 ispitanika u drugom krugu i 500 ispitanika u prvom krugu.

Projekt izlaznih anketa na području Dubrovnika i dijela okolice održati će se na dvanaest biračkih mjesta, a anketirat će se 3700 birača s 7400 anketnih listića.

Jedan listić anketira izbor građana za gradonačelnika, dok je na drugom anketnom listiću popis 10 lista za Gradsko vijeće.

Brojni mediji iz Hrvatske objavit će rezultate ankete, dok će prvi rezultati anketa biti ekskluzivno objavljeni na Dubrovačkom dnevniku već u 19 sati kada prestaje izborna šutnja.

Popularni Članci