KAOS NA BRGATU Stanovnicima stradali routeri, televizije, računala, telefoni, MAXtv

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Daniel Pavlinović / Storm Chasers Dubrovnik
Grmljavinsko nevrijeme  praćeno velikom količinom oborina pogodilo je dubrovačko područje ovog popodneva, a posljedice i šteta od udara gromova i poplava još se zbrajaju.

Kako doznajemo, udar groma prouzrokovao je potpuni kaos na Brgatu, čiji su mještani ostali bez interneta, telefona, MAXtv-a, računala pa čak i televizija, uglavnom bez uređaja povezanih s infrastrukturom Hrvatskog telekoma.

'Ovo nije prvi put, već se više puta događalo. Šteta će se zbrajati danima,' rekao je za Dubrovački dnevnik stanovnik Brgata.

Kako doznajemo, trajno su stradala računala koja su bila kabelom povezana uz ADSL router Hrvatskog telekoma, televizije povezane uz MAXTtv, a stanovnici Brgata žale se kako su ostali bez interneta i telefona. Kako kažu, nije im pomoglo niti to što su poučeni iskustvom uređaje isključili iz struje. Za svo je stradanje i štetu bila dovoljna povezanost s telefonskim kabelom. 

Podsjetimo,  prošle je godine  Hrvatski telekom sanirao posljedice štete nakon nevremena stanovnicima Brgata bez dodatne naknade, nakon što se utvrdio točan uzrok nastanka štete. 

Dodajmo kako su vatrogasci na širem dubrovačkom području ovog popodneva  imali dvadesetak intervencija,  među kojima je i požar na trafostanici u Župi dubrovačkoj preouzrokovan udarom groma. Dio Župe dubrovačke bio je bez struje. 

Popularni Članci