KATASTROFA! Bura otpuhala krov škole 'Marin Držić,' vatrogasci na terenu, ravnateljica se nema kome niti obratiti!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: NK
U novogodišnjoj noći olujna bura otpuhala je dio limenog krova na Osnovnoj školi Marina Držića, na Ilijinoj glavici. Od jutros su na terenu vatrogasci koji saniraju mjesto događaja kako se ne bi dogodila još veća tragedija zbog dijelova krova i materijala koje vjetar i dalje raznosi.

U školi je i ravnateljica Zrinka Capor, koja se uz pomoć vatrogasaca popela do krova kako bi se uvjerila kolika je šteta nastala i koje korake treba poduzeti kako bi se  saniralo oštećenje za početak do konačnog popravka.

'Ne znam odakle početi. Pola limenog krova je bura prebacila na drugu stranu. Ovo se mora sanirati prije prve kiše. Ne znam kako ćemo to napraviti, ali sreća je da su praznici i da u dvorištu nije bilo djece. Staklena vuna se može primijetiti na više mjesta u dvorištu, tako se gradilo tada, škola je izgrađena 1963. i izdržala je eto do danas. Ali tuda prolaze majke s djecom, ne znam odakle početi i kome se obratiti,' rekla je ravnateljica Capor za Dubrovački dnevnik, koja ni sama nije znala odgovoriti na pitanje tko će popraviti krov, s obzirom da je danas prvi dan otkad Grad nema proračun za takvo nešto, ali ni gradonačelnika.

'Blokirani smo u potpunosti. Ja ne znam, ali morat će netko nešto napraviti,' zaključila je. Potrebno je istaknuti kako je danas Nova godina i kako ravnateljica mnoge odgovorne nije uspjela niti dobiti na telefon kako bi ih izvjestila o katastrofalnoj situaciji koja se dogodila, ali je pritom naglasila svu pomoć koju su joj u ovom trenutku pružili, kao i obično, vrijedni Dubrovački vatrogasci.

Uskoro više detalja... 

Popularni Članci