Klizalište stiže u Grad, šator će se koristiti cijele godine

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Direktor tvrtke Sanitat Valentin Dujmović na  jučerašnjem je kolegiju direktora komunalnih društava kazao kako će tijekom božićnih praznika ispred ‘Cele’ biti postavljen višenamjenski šator koji bi se trebao koristiti tijekom cijele godine.

Šator će se, osim tijekom božićnih mjeseci, koristiti i za posebne prigode kao što je Festa sv. Vlaha. U njemu će biti upriličeni i različiti sajmovi tijekom godine, a šator bi se u tu svrhu trebao nalaziti na području iza place u Gružu. Ideju podržavaju i konzervatori pod uvjetom da se ne rade nikakve veće preinake.

Sanitat je iznajmio i drvene kućice koje će tijekom blagdana biti postavljene na potezu od Sponze do Katedrale, o čemu je Dubrovački dnevnik prvi pisao.

Kako je za Dubrovački dnevnik izjavio zamjenik gradonačelnika Željko Raguž, u Gradu će biti postavljeno i klizalište za koje je natječaj u tijeku. Točna lokacija još nije odabrana, no moguće je kako će biti u blizini zelene place u Gradu.

‘Stižu nam i borovi, rasvjeta, a ove godine osvjetljen će biti i Most Dubrovnik. Sve teče po planu i sve bi trebalo biti postavljeno najkasnije do 3. prosinca,’ kazao je Raguž.

Božićna rasvjeta bi trebala biti postavljena do 1. prosinca.

Popularni Članci