KONFERENCIJA O SUZBIJANJU TRGOVINE LJUDIMA Tepšić: "Moramo crpiti pouke iz prošlosti kako bismo usmjerili naše sadašnje postupke"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grad Dubrovnik
Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić sudjelovala je danas na otvorenju međunarodne konferencije ''Rješavanje problema trgovine ljudima radi seksualnog iskorištavanja u Jugoistočnoj Europi – put naprijed prema odgovoru cijelog društva''.

Obraćajući se uvodno, zamjenica Tepšić naglasila je ozbiljnost teme koja zahtijeva hitnu pažnju i kolektivnu akciju. Istaknula je i podatak o ukidanju ropstva u Dubrovačkoj Republici u 15. stoljeću, koja je tako postala prva zemlja u Europi koja je zabranila trgovinu ljudima i ropstvo, dok je ostatak Europe to učinio tek početkom 19. stoljeća.

''Danas, dok se suočavamo s kriminalom trgovine ljudima, moramo crpiti pouke iz naše prošlosti kako bismo usmjerili naše sadašnje postupke'', kazala je zamjenica Tepšić.

Dvodnevnu međunarodnu konferenciju o suzbijanju trgovine ljudima, u Dubrovniku organiziraju Ured Ujedinjenih naroda za droge i kriminal (UNODC) u suradnji s Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, Ministarstvo Europe i vanjskih poslova Francuske i Ministarstvo vanjskih poslova Švedske.

Popularni Članci