Libertasov vozač na posao došao s preko dva promila alkohola u krvi

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Lucija Komaić
Imao oko 2,5 promila alkohola u krvi

Jedan je vozač Libertasa (podaci poznati redakciji) prije nekoliko dana na posao došao na posao s oko 2,5 promila alkohola u krvi. 

Kako doznajemo, vozač se pojavio na poslu, no njegovi su kolege primijetili kako se čudno ponaša. Nakon puhanja alkotesta, izmjerena su mu preko dva promila alkohola u krvi zbog čega je udaljen s radnog mjesta. Nije poznato je li vozač sankcioniran na neki drugi način. 

Sindikalni Libertasov povjerenik Marko Mišić kazao je kako je prije nekoliko dana intervenirala njihova kontrolna služba no kako s detaljima nije upoznat.

- 'Libertas ima visoke standarde i nemoguće je da se vozač koji na posao dođe neprimjereno odjeven,a kamoli pijan, primi volana,' kazao je Mišić dodavši kako iz tih razloga sigurnost građana ni u kom trenutku nije ugrožena. Također je dodao kako postoje zamjenski vozački koji voze ukoliko iz nekih razloga određeni vozač ne može voziti. 

Dobrom i brzom procjenom kontrolora koji su primijetili kako s vozačem nešto nije u redu izbjegnuta je moguća tragedija budući kako posao vozača ipak nosi veliku odgovornost. Stoga se pijani vozač ipak nije primio volana i tako možda riskirao živote građana.

Popularni Članci