NOVA AKCIJA TAKSISTA Povješali kopije rješenja Ministarstva koje poništavaju odluku Grada (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dragutin Curk
Danas su Božo Miletić i Tonči Bebić, članovi udruge Radio taksi Dubrovnik, izvjesili kopije Rješenja Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture na taksi stajalištu kod Autobusnog kolodvora te na još pet mjesta.

Kako su rekli za Dubrovački dnevnik, ovim se rješenjem poništava odluka Grada Dubrovnika i gradonačelnika Andra Vlahušića za obavljanje auto taxi prijevoza izdanu Božu Miletiću od 28.travnja 2011.

Tonči Bebić najavio je moguću kandidaturu za novog predsjednika Radio taxi Dubrovnik te uvođenje popusta za Dubrovčane u iznosu do 40 posto.

Podsjetimo, odluke o ukidanju dozvola dobilo je pedesetak vozača.

- Osporene su ili izmijenjene neke odluke koje su u stvari bile nezakonite, neutemeljene na Pravilniku i odluci o auto taksi prijevozu koje su se odnosile na naše Udruženje, dakle rekao bih prostim rječnikom, stvari su došle na svoje. Jedan primjer; imali smo formalnu zabranu da radimo poslije 65 godina,a ta odluka se ukinula jer obrtnik može raditi dokle može raditi, dokle ga zdravlje služi. To uopće nije sporno, ali se zahvaljujemo gradskimvijećnicima što su shvatili da je to nezakonita odluka. Sada smo došli do ovog famoznog tableta koji je izludio već cijeli Grad. Taj tablet ili kako ga oni službeno zovu novi taksi sustav nam je nametnut da ga moramo uzeti, pa se to opet pokazalo da je nezakonita odluka – kaže Tonči Bebić koji pojašnjava kako im se 'htjelo nametnuti da svi moraju ući u fiskalni sustav, odnosno elektronsku naplatu usluga, a što oni kao mali poreznici ne moraju, odnosno većina njih'. 

Popularni Članci