Odluka Ministarstva o poništenju 'popravnog' ispita Ane Dalmatin već u ponedjeljak

Autor: Petar Ipšić Autori fotografija: ss-umjetnicka-lsorkocevica-du.skole.hr
Ukupno 11 učenika Umjetničke škole Luke Sorkočevića kraj školske godine dočekalo je s nedovoljnom ocjenom. Sedmero učenika godinu je 'palo' na popravnom ispitu iz hrvatskog jezika.

Nezadovoljni roditelji optužili su profesoricu hrvatskog jezika Anu Dalmatin za previoske kriterije i neopravdanu strogoću iz ispita koji spada u opće, a ne u stručne, umjetničke, predmete.

Roditelji su od Odsjeka za inspekcijske poslove Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta zatražili inspekciji nadzor, a slučaj u prijavili i Agenciji za odgoj i obrazovanje.

Ravnatelj Umjetničke škole Luke Sorkočevića Dživo Brčić bio je oprezan u davanju izjave, jer, kaže, postupak je u tijeku i bilo bi neodgovorno davati ocjene ili prognoze. Potvrdio je kako se određeni broj roditelja žalio na proceduru popravnog ispita provedenog prošlog tjedna te da je s njima u kontaktu od tada.

Naglašava kako Škola ne može promijeniti odluku povjerenstva za provođenje popravnog ispita.

-'Ona je konačna i prema statutu Škole nije moguće izraziti žalbu na odluku pa će trebati pričekati odluku Ministarstva.'

Iako su se pojedini roditelji žalili kako Brčić nije pravovremeno regairao, on ističe da je kao ravnatelj iskoristio sva sredstva koja su mu bila na raspolaganju te da odluku Minsitarstva očekuje već početkom idućeg tjedna. O nalazu inspekcije, koja može popraviti šetetu s 'popravnog', odnosno poništiti odluku povjerenstva, roditelji i djeca bit će pravovoremeno obaviješteni, rekao je za Dubrovački dnevnik.

Potvrdio je da je jutros održan sastanak s inspektoricom te da se odluci nada već u idući ponedjeljak.

Popularni Članci