MATE UZINIĆ "Dubrovačka županija nije trebala organizirati Večeru od Kandelore"

Autor: Maro Marušić Autori fotografija: Ivona Butjer
Biskup dubrovački našao se u delikatnoj situaciji i kaže da bi se mnogi prijepori izbjegli da Županija nije koristila naziv Večera od Kandelore

Dubrovački biskup Mate Uzinić pohodit će Večeru od Kandelore kako bi blagoslovio hranu i pozdravio goste, ali ne sviđa mu se što se sve pretvorilo u političku farsu.

- Žao mi je što se Festa sv. Vlaha koristi za predizbornu kampanju različitih političkih opcija i u tome ne želim ni na koji način sudjelovati. Nisam prihvatio poziv župana Nikole Dobroslavića na večeru da bih dao političku podršku bilo kome, nego da bih pozdravio goste i blagoslovio jelo. Naši prijepori i nesporazumi ne smiju imati utjecaj na naše tradicionalne goste koji, makar je Grad Dubrovnik ove godine u specifičnoj situaciji, svejedno trebaju osjetiti da su u našem Gradu dobrodošli – kazao je Uzinić za Dubrovački dnevnik i dodao:

- Također, smatram da bi se mnogi prijepori izbjegli da ova večera u čast svetog Vlaha, koju ove godine organizira Dubrovačko-neretvanska županija, nije nazvana Večera od Kandelore. Pozivam sve da do završetka Feste sv. Vlaha zanemare svoje stranačke interese kako bismo svi zajedno, kao vjernici i kao građani, mogli proslaviti Festu sv. Vlaha dostojanstveno, onako kako to i priliči njezinom ugledu – zaključio je dubrovački biskup.

Uzinić je već postao poznat širom Hrvatske kao jedan od rijetkih biskupa koji se želi odmaknuti od politike. Tako je, među ostalim, zabranio predstavljanje političkih knjiga u prostorima Dubrovačke biskupije.

Popularni Članci