Pijavica protutnjala Lapadom i Gružem, čupala stabla, kupe i dimnjake (FOTO)

Autor: Petar Ipšić Autori fotografija: Jvp Dubrovački vatrogasci, Čitatelj
Pijavica je sinoć protutnjala užim područjem Dubrovnika. Šteta koju je prouzročila još se zbraja, a za vatrogasce je ovo bila besana noć. 

Snažna pijavica, kakvu su dubrovački Storm Chasers zabilježili na moru ispred Dubrovnika, protunjala je područjem Lapada i Gruža u četvrtak navečer neposredno nakon što su građani i gosti uživali u veličanstvenom vatrometu povodom otvaranja Ljenih igara.

Uz snažnu buku i vjetar preko Lapada i Batale pijavica je posebno snažno pogodila područje Lapad stanice i Gruža.

Iz Javne vatrogasna postrojba Dubrovački vatrogasci izvijestili su o čak sedam intervencija. One su se uglavnom odnosile na otklanjanje dijelova rastrešenih krovova, kupa i dimnjaka koji su prijetili padom na vozila i prolaznike te otklanjanje stabala koja su, srušivši se, zapriječila prolazak ulicama.

Jedan čitatelj javio nam je da je pijavica pred njegovim očima iščupala stablo đenerike. Druga čitateljica javlja kako joj je pijavica 'potaracala' taracu, ostavivši nered i uništenu odrinu. 

Iz JVP Dubrovački vatrogasci rekli su nam da je najviše intervencija zabilježeno u Ulici Antuna Gustava Matoša i dijelu Lapad stanice na potezu od Remize do benzinske postaje Energopetrola kao i na dijelu od tržnice u Gružu do Vukovarske ulice.

-'Sedma intervencija je upravo u tijeku, a nije isključeno da će uslijediti i nove', rekao nam je dežurni dispečer.

-'Jedna pijavica je s mora ušla na zidine Starog grada, jedna je prošla preko Gruža i nastavila se kretati između dva nebodera, a vrlo je zanimljivo da je pijavica uočena i u Rijeci dubrovačkoj', kazao je Crometeu Daniel Pavlinović koji se našao svega stotinjak metara od jedne pijavice.

Iz Centra 112 javljaju kako je tijekom noći dobili smo nekoliko dojava o odronima na cestama u našoj županiji a na teren su upućeni djelatnici Dubrovnik cesta te su isti brzo uklonjeni.

Budući da su ceste i dalje mokre i skliske a također nakon obilnije kiše postoji mogućnost i daljnjih odrona po cestama molimo vozače na oprez te da svoju vožnju prilagode uvjetima na cestama.

 

Popularni Članci