POGLEDAJTE ISJEČKE IZ FILMA O 'DUBROVAČKOM GOLFU' Vlahušić redatelju: Nije me briga za vaše mišljenje, tko ste vi?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Screenshot
Škotski novinar i filmski redatelj Anthony Baxter, autor uspješnog i nagrađivanog dokumentarca 'You've Been Trumped' ('Nasamareni ste') završio je novi film. Zove se 'Dangerous Game', a kao i prethodnik bavi se razvojem golf igrališta i pripadajućom apartmanizacijom u svijetu, pa tako i u Dubrovniku. 

Anthony Baxter više je puta tijekom posljednjih godina boravio u Dubrovniku gdje je snimao dijelove svog novog filma. Baxter je pomno pratio napore inicijative Srđ je naš u pokušaju zaustavljanja projekta, a razgovarao je i s brojnim građanima.

I u filmu 'Dangerous Game' ('Opasna igra') Baxter prati američkog multimiljardera Donalda Trumpa i njegov golf projekt u škotskom Aberdeenu, a značajan dio filma bavi se i dubrovačkim golf resortom.

U 'traileru' koji možete pogledati ispod prikazan je i dio razgovora s gradonačelnikom Andro Vlahušićem. -'Nije me briga za vaše mišljenje. Tko ste vi?', govori Vlahušić redatelju tijekom intervjua.

Novi Baxterov film premijerno je prikazan na festivalu Bloor Hot Docs Cinema u Torontu 1. svibnja.

Film će biti prikazan na nekoliko prestižnih festivala, a redatelj i producenti trenutno prikupljaju sredstva kako bi 'Opasna igra išla i u redovnu kino distribuciju. 

Popularni Članci