POTPUNI FIJASKO Na skup klečavaca u Dubrovniku došla jedna osoba

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: IBM
Prve subote u travnju moli se na nekoliko lokacija u Hrvatskoj, među najavljenim lokacijama je i Dubrovnik gdje je skup doživio potpuni fijasko. 

Molitelji su za danas skupove najavili u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Zadru, Karlovcu, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vinkovcima, Šibeniku, Trogiru i Dubrovniku.

U Dubrovniku su doživjeli potpuni fijasko, pa se na dogovorenom mjestu u Gružu pojavio samo jedan čovjek. 

Podsjetimo, molitelji svake prve subote u mjesecu mole za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova, prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu, autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja, duše u čistilištu i osobne nakane. Mole još za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda.

Gospodin Niko koji je jedini došao na skup molitelja u Dubrovniku, rekao je za Dubrovački dnevnik kako je informaciju o organizaciji skupa pronašao na internetu. Kako mu ovo nije prvi put da je sudjelovao u organiziranim molitvama, odlučio je doći ovdje, iako tu ne živi. 

"U Hrvatskoj sam na odmoru, a prošle godine sam iskoristio priliku i bio u Splitu na molitvi. Sad sam odlučio doći ovdje, ali kako vidim nema nikoga pa ću se vratiti doma u Metković", rekao je. 

Na pitanje koje su vrijednosti za koje se zalaže i koju poruku svojom javnom molitvom želi poslati odgovorio je: 

"Ako će moj glas netko slušati, bila bi to poruka da sama molitva ima vrlo veliku snagu i moć promijene stvari na dobro, ako mi u to vjerujemo. Konkretno to su stvari koje se tiču svake osobe, ali i naroda. Od onog pristupa životu koji je najviše materijalistički i površan, da se okrenemo duhovnom i prema Gospodinu, to je broj jedan. Da u svakom čovjeku vidimo brata i sestru, a ne da sudimo druge. Daleko od toga, bratu i sestri trebamo pristupiti da promjene naše srce, a onda i drugo srce", rekao je. 

Zalaže li se za čednost u odijevanju žena, i što konkretno njemu znači kakvu odjeću oblači žena i je li to kratka haljina, rekao je:  

"Ta žena mene osobno ne može ugroziti. Nisam ja taj koji bi joj trebao reći kakva bi trebala biti. Neka ona sama odluči, ali mislim da je sve stvar svijesti i kada se u njenoj nutrini ta nužna promjena dogodi, onda će ona sama to ostaviti. Do tada joj ja ne bih govorio što treba raditi, takav je moj pristup", odgovorio je. 

Popularni Članci