PRESUDA Bazdan oslobođen u slučaju zapošljavanja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Prekršajni sud u Dubrovniku oslobodio je optužbi Opću bolnicu Dubrovnik te tadašnjeg ravnatelja Branka Bazdana za nezakonito zapošljavanje.

Opća bolnica, kao pravna osoba i Bazdan, bili su optuženi za kršenje Zakona o radu i Zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti.

Optužni prijedlog podigao je Državni inspektorat Dubrovnik, a riječ je o osam ugovora na određeno vrijeme. Inspekcija je 4. prosinca 2012. utvrdila da osobe s kojima su sklapani ugovori nemaju posebne uvjet za sklapanje radnog odnosa. 

Također je utvrđeno da prestanak tih ugovora nije unaprijed utvrđen 'objektivnim razlozima, koji su opravdani rokom, izvršenjem određenog posla ili nastupanjem određenog događaja', piše u obrazloženju presude.

Sadašnji ravnatelj dubrovačkog Doma zdravlja Branko Bazdan na toj je funkciji zamijenio Dušanku Šutalo.

Bazdan je do imenovanja sanacijskog ravnatelja, vodio Opću bolnicu Dubrovnik. Prije toga, Bazdan je bio šef dubrovačke podružnice Zavoda za mirovinsko osiguranje.

Branko Bazdan komentirao je i presudu na stranici Dubrovačkog dnevnika te rekao kako je riječ o 'njih 54 i neka mirno rade do mirovine'.

Popularni Članci