PROBLEM PARKINGA U MOKOŠICI Franković kazao što se događa s parkingom u ulici Između dolaca, a onda otkrio: Kupujemo još jedno zemljište...

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gradonačelnik Mato Franković jutros je obišao radove na izgradnji ceste Tamarić u Mokošici, a tom prilikom je, odgovarajući na novinarska pitanja, kazao u kojoj je fazi projekt izgradnej parkirališta u ulici Između dolaca.

„Izrađen je idejni projekt samog parkinga. Nakon što smo dali suglasnost na isti, glavni projekt je u izradi. Nakon što glavni projekt bude završen, plan je da u 2024. godini napravimo i taj parking, i on će biti nedostatan za sve potrebe Mokošice“, kazao je Franković dodavši kako će Grad kupiti jedno zemljište kako bi se izgradio još jedan parking.

„Sad smo u tijeku pregovora za otkup zemljišta poviše caffe bara 'Balun' gdje bismo eventualno u skoroj budućnosti realizirali još određeni broj parking mjesta i onda bismo se, u jednom trenutku, odlučili se na uvećenje naplate parkinga u Mokošici. Mislim da je navedeno iznimno bitno za stanovnike Mokošice zato što sad imamo velik broj ljudi s cijelog područja grada i šire koji tijekom sezone rade gospodarske djelatnosti sa svojim automobilima, a onda van sezone parkiraju svoje automobile u Mokošici jer parking se ne naplaćuje. U konačnici zauzimaju po nekoliko mjeseci parking mjesta stanovnicima Mokošice koji ovdje žive. Dakle imamo cijeli niz vozila koje smo već evidentirali da stoje više od četiri mjeseca na parkingu u Mokošici“, izjavio je Franković.

Popularni Članci