Pročistač je u izradi, u idućoj godini u planu izgradnja kanalizacije

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
Mještani Orašca upozorili su gradonačelnika Andra Vlahušića na probleme s kanalizacijom tijekom njegova današnjeg obilaska Orašca i Gromače sa suradnicima.

- 'Glavni problem Orašca je kanalizacija. Postoji konstantan problem sa septičkim jamama i otpadnim vodama. Molimo vas da sve bubuće dozvole vežete na način da se mogu ishoditi određene dozvole tek kad se počne graditi kanalizacija,' kazao je jedan od  mještana.

Predviđene projekte vezane uz kanalizaciju na spomenutom području pojasnio je direktor dubrovačkog Vodovoda Pero Mišković.

- 'Kanalizacija u Orašcu se dijeli na dva dijela, Orašac istok i Orašac zapad. Postoje dozvole i za jedno i za drugo. Trenutno se radi pročistač koji bi od Štikovice do Orašca trebao prihvaćati sve otpadne vode. Postoji plan koji je obveza, osigurana su sredstva i postoji ugovor, a što bi do kraja ove godine trebalo biti dovršeno. Nakon toga se postavlja pretpostavka za kopčanje svih kanalizacija,' kazao je Mišković te dodao kako je Orašac bio uvršten u plan projekta Jadran no na kraju se uspostavilo kako takvo što nije objektivno izvedivo.

- 'Očekujemo kako će se u idućoj godini krenuti u izgradnju Orašca istok i Orašca zapad. Projekt je prijavljen za EU fondove, a procijenjen je na osam milijuna kuna,' rekao je Mišković.

Popularni Članci