PRVI DONOSIMO! Evo koliko su stranke i gradonačelnički kandidati potrošili na izbornu promidžbu

Autor: Ivona Butjer Mratinović
Stranke i kandidacijske liste koje sudjeluju u prvom krugu prijevremenih lokalnih izbora u Dubrovniku objavile su svoja izvješća o troškovima u izbornoj kampanji, kao i troškove promidžbe njihovih gradonačelničkih kandidata.

Za svoje promidžbene aktivnosti HNS je izdvojio 12 500 kuna, dok je za promidžbene aktivnosti njihovog gradonačelničkog kandidata Andra Vlahušića izdvojeno 99 794,29 kuna, i to u vremenskom razdoblju od 6. veljače do 6. ožujka.  Taj iznos umanjen je za 93 500 kuna, koliko je donirano za promidžbene aktivnosti gradonačelničkog kandidata, dok je HNS primio donacije u iznosu od 50 tisuća kuna.  

Kristiću stizale donacije, Vićanu baš i ne

Prema dostupnim podacima, KLGB 'Zajedno za Grad' je u tjedan dana potrošila iznos od 21 740 kuna za svoje promidžbene aktivnosti, dok je promidžba gradonačelničkog kandidata Mara Kristića do sada stajala 17 125 kuna. Od toga, donacije za promidžbene aktivnosti liste iznose 7 930 kuna, dok je za promidžbu gradonačelničkog kandidata donirano 19 620 kuna u razdoblju od 21. do 27. veljače.

Financijsko izvješće u razdoblju od 19. do 28. veljače je objavio i Dubrovački demokratski sabor. Za promidžbene aktivnosti gradonačelničkog kandidata Pera Vićana utrošeno je ukupno 3 719 kuna, a to se odnosi isključivo na tiskanje letaka i plakata.  U istom razdoblju primljene su i donacije u iznosu od 4 tisuće kuna. Na izbornu promidžbu DDS-a utrošeno je 34 700 kuna, a donacije nisu navedene.

Tko to nije potrošio ni lipe?

Izvješće je objavilo i Hrast koji je zaprimio 2 375 kuna donacija, koliko su iznosili njihovi ukupni troškovi u razdoblju od 18. do 27. veljače. KLGB 'Žive zidine' nositelja Mara Marušića također nije imala troškova u kampanji, kao ni Hrvatska konzervativna stranka, ali ni  'Živi zid' koji je primio donaciju u iznosu od 200 kuna.

ORAH-ovo izborno financiranje stajalo je 3 895 kuna, a donacije iznose 2 000 kuna. KLGB Boža Miletića, predsjednika udruženja obrtnika autotaksi prijevoza Dubrovnik koji predstavlja dubrovačke obrtnike na predstojećim izborima nije istaknula troškove svoje kampanje, a još uvijek ih nije podnijela ni HDZ-ova lista.

Popularni Članci