Maro Kristić mogući gradonačelnički kandidat Laburista i 'onih kojima će suditi ulica'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Klečak
Gradski vijećnik raspuštenih Laburista Maro Kristić najvjerojatniji je gradonačelnički kandidat ispred SDP-a, HSLS-a i Laburista na predstojećim prijevremenim izborima za gradonačelnika i Gradsko vijeće, pouzdano doznaje Dubrovački dnevnik.

Ovu vijest Kristić nije potvrdio, ali ni demantirao uz pojašnjenje kako je 'sve moguće'.

'Nismo još donijeli nikakvu odluku na razini stranke, o tome ćemo razgovarati sljedeći tjedan i odlučiti. Međutim, sve je moguće. Ne postoji još nikakva službena, ali ni neslužbena informacija, a ja ne znam što se točno šuška po gradu,' izjavio je Kristić u telefonskom razgovoru za Dubrovački dnevnik.

Podsjetimo, Kristić je nekad bio član 'desnog' HSS-a, a danas je u 'lijevim' Laburistima te također zaposlenik u Županiji na čijem je čelu HDZ. Protiv njegovog stranačkog kolege Matka Bupića i njega je prije nekoliko mjeseci pokrenut postupak za isključivanje iz stranke zbog povrede Etičkog kodeksa Hrvatskih laburista – Stranke rada, a na inicijativu sada već bivšeg predsjednika županijskih Laburista Ivana Nikolića.

Naime tada je procijenjeno kako u svojim javnim istupima u kojima ističu kako nisu ljevičari obezvrjeđuju Status stranke. Zbog tog je poteza Nikolić suspendiran, a povjerenikom je imenovan Srđan Vrtikapa.

Osim toga, važno je naglasiti kako će, osim Laburista i HSLS-a, Kristić predstavljati i dubrovački SDP kojem je prije nešto više od godinu dana na sjednici Gradskog vijeća poručio kako 'će im suditi ulica'.

Upućeni u ovu priču tvrde kako je Maro Kristić kao kandidat za gradonačelnika izašao iz kuhinje HDZ-a koji bi, u mogućem drugom krugu, podržao kandidata HDZ-a u direktnom srazu s Androm Vlahušićem, za kojeg pretpostavljaju da će biti u drugom krugu.

Tko će točno biti kandidat HDZ-a i hoće li to biti aktualni predsjednik Mato Franković ovisi o provođenju ankete. Središnjica Hrvatske demokratske zajednice bi trebala već idući tjedan krenuti s anketiranjem građana. Rezultati navedene ankete bi svakako pokazali je li Franković dovoljno dobar kandidat i kakve su mu šanse u borbi protiv aktualnog gradonačelnika Vlahušića.

Prvi čovjek dubrovačkog SDP-a Mladen Gojun kazao je kako do sada nisu obavljeni nikakvi razgovori o koalicijama i kako do konačne odluke stranke ne želi ništa komentirati. Također je dodao kako o Kristiću kao gradonačelničkom kandidatu nije bilo govora budući kako nisu održani nikakvi razgovori.

Na pitanje je li Kristić, s obzirom na izjavu koje je uputio i SDP-ovim vijećnicima na sjednici Gradskog vijeća, prikladan kandidat, Gojun je kazao kako 'čovjeka određuju djela'.

'Ne bih sudio čovjeku zbog jedne izjave koja je data u nekom trenutku. Jedna izjava nije mjerilo,' kazao je Gojun.

Popularni Članci