Grad je ispoštovao svoje financijske obveze, ali ne i Hrvatske vode

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Ivona Butjer
-‘Grad Dubrovnik i Hrvatske vode financiraju postavljanje vodovoda. Grad je svoj dio isfinancirao, no projekt koče Hrvatske vode koje nisu ispoštovale svoju obvezu financiranja,’ odgovorio je gradonačelnik Andro Vlahušić na pitanje mještana Gromače zašto se put koji vodi kroz selo, ni nakon postavljanja cijevi, još uvijek nije asfaltirao.

Vlahušić je kazao kako dug Hrvatskih voda iznosi oko dva milijuna kuna te kako se s radovima neće nastavljati dok se dugovi ne podmire, kako se ne bi oštetilo izvođača radova.

Direktor Vodovoda Dubrovnik Pero Mišković je kazao kako postoji problem na državnom nivou oko pregovaranja s IFC bankom no kako je obećano da će problem biti riješen najkasnije do sljedećeg tjedna.

-‘S Hrvatskim vodama je potpisan ugovor u iznosu od 6 400 000 kuna što je dovoljan iznos za glavnu trasu, dovršavanje vodospreme, asfaltiranje, odrađivanje radova na dijelu prema Ljupču i one koji se odnose na crpnu stanicu Orašac. Vodovod je iz svojih vlastitih sredstava isfinancirao određeni dio i nadamo se kako će on biti povraćen od strane Hrvatskih voda,’ pojasnio je Mišković.

Osim toga, mještani su zatražili i to da se na već postojeće igralište postavi trava što bi im se također moglo ostvariti.

Popularni Članci