ŠTO TO VLAHUŠIĆ PRIPREMA DUBROVČANIMA? Besplatni vrtić za drugo dijete, subvencije za podstanare

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Nikša Klečak
Bivši gradonačelnik Andro Vlahušić na konferenciji za novinare koja je danas održana u prostorijama dubrovačkog HNS-a naveo je neke od projekata koji će se biračima predstaviti u predstojećoj kampanji za prijevremene lokalne izbore.

Tom je prilikom istaknuo kako smatra kako bi svaka dubrovačka obitelj trebala imati svoj stan ili kuću te za prvi stan ne plaćati komunalni doprinos.

'Naš cilj je projekt koji se tiče Grada socijalne utopije u kojem je sve ono što danas zagovaraju brojne političke stranke ostvareno ili će tek to biti ostvareno. Smatramo kako svaka dubrovačka obitelj treba imati stan ili trajno subvencionirano podstanarstvo bez plaćanja komunalnog doprinosa za prvi stan. Vrlo blizu smo ostvarenju toga, a za to se zalažu i brojne europske zemlje, ali i Živi zid. Također se zalažemo da svaka osoba mlađa od 35 godina neovisno o mjesečnim primanjima ima subvenciju od 500 do 1500 kuna na stanarinu, kao i svaka osoba iznad 35 godina koja je siromašna,' izjavio je Vlahušić te dodao kako će to biti jedna od odrednica političke kampanje.

Također je naveo i projekt prema kojem bi dubrovačkim obiteljima trebao za drugo dijete biti osiguran besplatan dječji vrtić.

Najvjerojatniji datum održavanja izbora je 29. ožujka.

Popularni Članci